מתכון לאלפחורס של רפי נימוחות ומשגעות
שבוע טוב
בסופשבוע הזה גמלה ההחלטה בליבי. אני רוצה אלפחורס ויהי מה!!
רפי ידוע כאלוף הבצקים הפריכים, השמרים ועוד כהנה וכהנה. וכל שבת מפתיע אותנו עם פיצות, לחמים, כפתורי ריבה ועוד ועוד. אבל הכי אני אוהבת ומכורה גם אפשר לומר- האלפחורס שרפי מכין. פשוט מעדן. רכות, נימוחות והכי טעימות בעולם.
מצרפת כאן את המתכון להנאתכן/ם:
מתכון לאלפחורס של רפי נימוחות ומשגעות
אלפחורס:
חומרים לבצק-
200 גרם חמאה
150 גרם קורנפלור
150 גרם קמח
1 ביצה
תמצית וניל- 1/3 כפית
100 גרם סוכר
למילוי-
ריבת חלב
200 גרם קוקוס
הכנת הבצק:
מערבבים עם ה"גיטרה" במיקסר את כל החומרים, למעט הקמח והקורנפלור.
כאשר החומרים מעורבבים היטב, בעיקר כשהחמאה מומסת לחלוטין, מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומפעילים את המיקסר במהירות הכי איטית.
מפסיקים את הפעלת המיקסר כשנוצר גוש אחד של הבצק, גם אם עדיין רואים מעט קמח, יש להיזהר מערבוב יתר.
להשטיח את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר.
כעבור כשעה להוציא את הבצק מהמקרר להניחו על משטח מקומח, לפזר קמח מלמעלה ולרדד לעובי של 1/2 סנטימטר.
לקרוץ עיגולים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. לאפות כ- 12 דקות (תלוי בתנור).
יש להוציא את העוגיות כשרק מתחילות לקבל צבע מלמעלה.
הכנת המילוי:
בצלחת מעט עמוקה מניחים שתי כפות ריבת חלב, מוסיפים שתיים,שלוש כפות מים רתוחים ומערבבים היבט עד להשגת מרקם מעט נוזלי.
ממלאים שקית זילוף חד פעמית בריבת חלב. הופכים חצי מכמות העוגיות, מזליפים על החצי ההפוך ריבת חלב.
מכסים עם העוגיות הנותרות , כך שיש לנו מעין סנדוויץ של עוגיה.
באופן זה מכינים את כל העוגיות. בסיום מניחים כל עוגיה במנז'ט.
בתיאבון





React to WordPress