קינוחי קצפת, מרנג ופקאן
בתקופה האחרונה שבתי לאתגר את עצמי בהכנת הקינוחים לסעודת השבת המשפחתית.
מאז גדלו הצעירים וחייהם העצמאיים מלאים, אנו מקפידים על ארוחת שבת דווקא בצהרי היום,מה שמאפשר להם ולנו גמישות בערבי שישי.
אני אוהבת מאוד לאפות ותמיד יש בבית עוגה, עוגיות ובטח שמלאי כדורי שוקולד לכל מקרה.
את הקינוחים כמו גם את העוגיות אני נוהגת לעשות על סמך תחושות ולא על פי מתכונים מדוייקים.
לעיתים אני נוהגת להציץ קודם במתכונים קיימים ברשת ואז יוצרת לי את השילוב שמתאים לנסיבות ולמרכיבים שלרשותי.
השבוע בחרתי להכין קינוח ללא פירות אחרי שבשבת שעברה כיכבו התותים והאננס מה שזכה לתשואות רמות... והיות שקבלתי חיזוקים
המשכתי לנסות...
המרכיבים:
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי חב' אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
5-6 נשיקות מרנג קצוצות בסכין
חופן פקאנים מסוכרים קצוצים בסכין
שברי שוקולד, אני השתמשתי ב3 יחידות מקופלת כדי שיהיה עדין.
לקישוט שברי 1-2 מקופלת שרסקתי לפני פתיחת השקית.
הערה: בעקרון ניתן להכין את הקינוח בתבנית. אני העדפתי במנות אישית זה יותר מתאים אצל בני הבית שלי.
ההכנה:
בקערת המקסר ערבתי על מהירות גבוהה את השמנת, האינסטנט והחלב עד שהקצפת מוכנה
הוספתי את שברי המרנג, שברי הפקאנים ושברי השוקולד וערבבתי בעדינות
חלקתי למנות (יצאו 7 מנות)
פזרתי מעל פרורי מקופלת, כיסיתי בניילון והכנסתי לפריזר.
חשוב-יש להוציא מהפריזר 10 דקות לפני ההגשה.
ריקי ברוך בלחרות נכונות, בלוגרית





React to WordPress