חכמולוגית טכנולוגית

הראשונה לאמץ את הצעקה הטכנולוגית האחרונה. מעודכנת בהכל. מאייפון 6 SEועד תנור חכם ומדיה בלנדר. מתמצאת בכל הפיתוחים הטכנולוגים, בגאדג'טים ובטרנדים החדשניים. המטבח הוא לא רק אוכל אלא מעצמה טכנולוגית עצמאית. רואה במוצרים חדשניים כלים שישנו לה את החיים. התחביב שלה להשוויץ למכרים בנוגע למוצר הטכנולוגי פורץ הדרך האחרון שרכשה ולגרוף מחמאות. מבשלת ממתכונים שקוראת מהסמארטפון שמונח על תחנת עגינה ייעודית בכיריים. כמו שיטות הבישול והאפייה המתוחכמות, כך גם המתכונים החביבים עליה, מתקדמים בחשיבה ונוחים לתפעול.

 

כלי מטבח ומכשירי חשמל מקצועיים

כלי מטבח ומכשירי חשמל מקצועיים. צילום: אייל קרן. bugatti סטודיו

 

לחמניות טופו ללא גלוטן

המצרכים:
340 גרם טופו משי רך (חבילה)
170 גרם קמח תמי כתום
כפית אבקת אפייה
כפית מלח שטוחה
3 כפות גדושות זעתר
חופן זיתים מגולענים
 

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הזיתים לחתיכות קטנות, מכניסים לקערה עם כל שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת בצק דביק

2. מרטיבים את הידיים במים ויוצרים לחמניות עגולות בגודל כדור טניס.

3. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהן מזהיבות.

 

לחמניותטופו עם זיתים וזעתר

לחמניות טופו עם זיתים וזעתר. צילום: אייל קרן

 

תמימה מסורתית

נוסטלגיה ושמרנות הם הקו המנחה של התמימה. מחוברת למסורת ולשורשים. מעדיפה לא להסתבך עם טכנולוגיה מתקדמת (טכנופובית). מבשלת ומתגעגעת למטבח שהיה לאמא שלו. מרגישה הכי בנוח עם מכשור בסיסי וקל לתפעול, כמו של פעם. מתחברת לתבשילים מסורתיים ולמאכלי עדות וחגים. היא מגישה את האוכל תמיד בכלי הגשה שעברו במשפחה במשך דורות. לא אוהבת לאכול בחוץ. אוהבת עיצוב פשוט מחומרים טבעיים ובעיצוב וינטג'. האוכל שהיא מכינה לא מתחכם, היא מחוברת מאוד לטבע ולאדמה ומתוך כך חובבת ירקות עליים ושורשים, פירות ומאכלי בריאות.

 

אורז פרא בסגנון פרסי

המצרכים:
1 כוס אורז פרא
2.5 כוסות מים
2 תפוחי אדמה גדולים
מלח, פלפל, כורכום – לפי הטעם
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
חופן שמיר
 

אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר את האורז עם המים, הפטרוזיליה, הכוסברה, השמיר והתבלינים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את להבה עד שהמים נגמרים בסיר.

2. חותכים את תפו"א לפרוסות ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כחצי שעה – עד להתרככות.

3. מרכיבים את המנה: מניחים את תפוחי האדמה בתוך כלי הגשה מרכזי או בתוך רינג אישי, שופכים מעל תפוחי האדמה את האורז ומהדקים היטב.

אורז פרא

אורז פרא. צילום: אייל קרן

 

רשעית, זריזה ומתקתקת עבודה

תמיד בלחץ ועומס. אין לה זמן להרים ארוחות, הארוחה הכי מושקעת היא לרוב טייק אווי. עושה כמה דברים במקביל ואם אפשר להזדרז אז עדיף. פתרונות קלים וזמינים שיתאימו לאורח חיים מהיר ולשעות רבות מחוץ לבית הם הכרח. המצרכים המועדפים הם אלו שאמנם מגיעה עייפה מהעבודה אבל מתקתקת משהו זריז לפני שיוצאת לחדר הכושר. הילדים שלה חייבים את חייהם למיקרוגל שמאכיל אותם באופן קבוע. לרוב היא מבשלת בסוף השבוע, מקפיאה ומחממת את האוכל במהלך השבוע, שולטת במטבח ב"שלט רחוק". אי אפשר להגדיר אותה כבשלנית מצטיינת או חובבת בישול ותופסת את המטבח כעוד פינה בבית שנכנסים אליה כשרעבים ומחפשים משהו לחטוף על הדרך. גם כשבלית ברירה היא מחליטה לבשל, זה תמיד יהיה משהו פשוט ללא מאמץ.

 

מטבח חסכוני לטכנולוג

מטבח חסכוני לטכנולוג, גם הקולט עובד כשמתחילים אדים. צילום: אייל קרן,

 teka סטודיו 

 

מרק ירקות עשיר

המצרכים ל-6 מנות:
1 בצל יבש גדול קלוף
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים ומחולקים לרבעים
3 גבעולי סלרי עם העלים
צרור עלי פטרוזיליה טריים
צרור עלי כוסברה טריים
5 שיני שום
4 עלי דפנה
5 ס"מ שורש כורכום
מלח לפי הטעם
2 כפות חוואיג' למרק
2 כפות שמן זית
1.5 ליטר מים

*ניתן להוסיף חבילת טופו (לא רך)

 

אופן ההכנה:

1. מכניסים לסיר את כל המרכיבים למעט החוויאג' ומביאים לרתיחה.

2. כשהמים רותחים מוסיפים את החוויאג', מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה.

 

מרק תימני טבעוני

מרק תימני טבעוני. צילום: אייל קרן

 

לא שואלת אף אחד

הבישול הוא מעבר לתחביב ולימוד בישול בצורה מקצועית, ורכישת ידע מקצועי וניסיון בעולם הקולינריה במסגרת עבודתה זו שאיפה ניצחית. רגילה לבשל למספר רב של אנשים. מכירה את עולם הבישול על בוריו – את היתרונות והחסרונות של כל מוצר ובעיקר יודעת מה הוא צריך (כיריים הכי גדולים, קולט הכי חזק, מגה מקרר). רוכשת מוצרים בקפידה, ורק את אלו שיביאו לידי ביטוי את היכולות שלה במטבח וישמרו אותן. מכירה טוב את שוק המוצרים ומחפשת איכות+פרקטיות+דברים שראתה במסעותיה בין מסעדות ובתי מלון. יודעת להעריך אוכל טוב עם טוויסטים ומאכלים שלא ניתן למצוא בכל מקום.

 

דפי אורז במילוי ירקות מוקפצים

המצרכים:
חבילת דפי אורז
1 פלפל כתום
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 פלפל ירוק
1/4 כרוב לבן
1 בצל לבן גדול
1/2 כוס רוטב סויה
2 כפות שמן זית
קערה גדולה עם מים קרים

 

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל, הפלפלים והכרוב לרצועות דקות.

2. מחממים מעט את שמן הזית בווק ומקפיצים פנימה את הירקות החתוכים: ראשון הבצל, אח"כ הפלפלים ולבסוף הכרוב.

3. מתבלים ברוטב הסויה ומערבבים היטב עד שהירקות חצי מבושלים.

4. טובלים את דף האורז במים הקרים למשך 20 שניות ומניחים על השולחן.

5. כשהירקות צוננים לוקחים חופן ומניחים על דף האורז בחלק התחתון שלו ומקפלים את הדף על הירקות כך שדף האורז יכסה את הירקות. מקפלים את דף האורז על הירקות גם משני הצדדים ומגלגלים עד קצה דף האורז.

 

דפי אורז מגולגלים במילוי ירקות

דפי אורז מגולגלים במילוי ירקות. צילום: אייל קרן

 

הצעת הגשה:

ניתן לצרוב על מחבת פסים את דפי האורז הממולאים בירקות המוקפצים.