כרובית אפויה בצ'ילי מתוק
אתם הרי יודעים שיש לי אוסף אדיר של מתכוני כרובית. אני מתה על כרובית. היא חשובה לנו כל כך בתזונה היומיומית. הגברת הנהדרת הזו בריאה, כל כך בריאה, מלאה באנטי?אוקסידנטים (נוגדי?חמצון) השומרים על התא. היא דלה בשומן, משופעת בברזל, בסיבים תזונתיים, בסידן ובחומצה פולית. והיא מומלצת כמזון מגן, לא פחות מאחיה למשפחת המצליבים: הברוקולי.
אז נכון שבצל, שום, לימון וגם תפוחי?אדמה הם אותיות ה?א?ה?ו?י של השפה המטבחית שאני מנגנת עליה, אבל הכרובית, הו הכרובית, היא לתמיד! והיא אפילו מנצחת סולו!
כמה למדתי אותה על כל פרחיה, שיפוליה, קימוריה הנשיים והטעימים כל כך.
היא לא צריכה זוגיות או טריו, לבדית נאהבית חביבית: קלויה, מבושלת, מאודה, מטוגנת, אפויה, מוחמצת ואפילו טרייה. אוי אוי, אתם תיהנו, אתם תתלקקו - כרובית בטעם חרפרף?מתקתק, בלי רגשות אשמה, בלי טיגון, בלי בישול מוקדם ועם הרבה?הרבה טעם.
חומרים ל-4 מנות:
1 כרובית, שטופה ומפורקת לפרחים (בלי הגזע)
1/2 כוס קמח (לא משנה איזה)
1/2 כוס מים
2 שיני שום, מעוכות
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כף שמן זית
לזיגוג:
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק, מהול ב-1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
1. נחמם תנור ל-200 מעלות. נרפד תבנית
בנייר אפייה.
2. נערבב היטב את כל החומרים למעט הכרובית עד שמתקבל מרקם של טחינה.
3. נעסה יפה?יפה את פרחי הכרובית בתערובת התבלינים.
4. נניח את פרחי הכרובית המתובלים בתבנית המרופדת ונאפה כחצי שעה, עד שהפרחים שלנו זהובים.
5. נוציא את התבנית מהתנור (לא נכבה אותו), ניצוק עליהם את רוטב הצ'ילי המתוק המהול ונחזיר לתנור למכת חום טובה ל-10 עד 15 דקות לזיגוג מושלם.
**מתוך ספר המטבח של לייזה פאנלים בהוצאת מודן





React to WordPress