פסטיבל 'טעימה מהגליל' של משק צוריאל עם 120 מסעדות ובתי קפה והמנות הגליליות
צהרים טובים
הוזמנתי לארוחת בראנץ חגיגית עם כמה מהמתמודדים המובילים שלקחו חלק נכבד במשחקי השף 2 ועם הגברדיה הנכבדת של משק צוריאל מאנשי הנהלת השיווק של "משק צוריאל" , אשר סיפרו לנו על שיתוף הפעולה הפורה הטעים והכה מיוחד ולמעשה הראשון מסוגו בארץ של כמה גורמים ובמקרה הזה של טלוויזיה וזכיין לבין המותג "משק צוריאל" וזאת לאחר מחשבה ושיתוף פעולה אשר שימשו כר פורה ליצירת הקונספט הכה מוצלח הזה אשר למעשה יתבצע במהלך חודש יוני בלא פחות מ- 120 מסעדות וגם בתי קפה בנקודות שונות ארץ מצפון עד דרום.
אצלנו בבית משפחת ארז חלק ניכר מהתזונה והארוחות מורכב בעיקר מגבינות, יוגורטים ועוד כהנה וכהנה מוצרי חלב. אפשר לומר שאוכל חלבי הוא האוכל הכי נצרך ומבוקש במטבחנו ואנו כבית שאופים ומבשלים בו הרבה משתמשים המון בחלב ומוצריו ואני מדברת על פיצות ביתיות, פואקצ'ות, פשטידות וסתם גבינות משובחות ליד כוס יין ולגבינות של משק צוריאל תמיד יש לי פינה חמה בלב.
שנים רבות אנו צורכים את המוצרים של משק צוריאל ואין ספק שהחיבור הזה של מקור ומפעל האם של משק צוריאל בגליל תורם רבות פה לעניין. משהו של חיבור לאדמה, לירוק, לעדרים ולתוצרים השונים שלהם ובראש ובראשונה האהבה שלי ושל כולנו בבית לאיזור הגליל כמקום מרכזי לטיולים ונופש, האיזור הכי מקסים בארץ אז כל זה יחד מתחבר לי לגבינות משגעות אשר במשק צוריאל נעשות בשיטות המסורתיות מאז שנת 1972 עת נפתחה המחלבה ומקום משכנה דאז היה במושב שדה אילן ולימים עברו לכפר תבור. מפעל אשר מעסיק תושבים רבים מכל המגדרים והעדות מהאיזור והתוצרים של "משק צוריאל" אכן נפלאים בטעמיהם ובאיכותם מגבינות מלוחות מחלב בקר, עיזים וכבשים, יוגורטים נהדרים והגבינות המיוחדות והאהובות פרמז'ן, קשקבל ומנצ'גו- נבחרת מכובדת לכל דבר אשר מסייעת לנו ללא ספק בתוצאות הנפלאות של המאפים למיניהם היוצאים תחת תנורנו העסוק.
וממש בימים אלה מסתיימות ההכנות וההתרגשות בשיאה לאירוע הנפלא הזה בו בעצם יתחולל מפגש טעים של המטבח הגלילי על מוצריו ובראשם משק צוריאל על גבינותיו ותוצריו (כולל תבלינים, ירקות, דבש, שמן זית ולחמים שיגיעו למטבחי המסעדות ובתי הקפה שישתפו פעולה ותתרחש בהם "טעימה מהגליל".
לאורך כל חודש יוני בו תהיינה החגיגות ושיתוף הפעולה יהיה תיעוד מן השטח באתר ynet ומפגש הדגל יערך במתחם שרונה ל- 220 לקוחות אשר ירכשו כרטיסים ויהיה אירוע סגור לטעימות גליליות.
השפים ערן כהן, יעל ביגנסקי וסאלח כורדי סיפרו לנו אתמול על החיבור שלהם לגבינות ובכלל למרכיבים הגליליים ; מה מזכיר להם את בית אמא או סבתא, מה לוקח אותם לירוק ולאוויר הצח הגלילי, אילו טעמים מתחברים להם בנשמה לאדמה הגלילית על תוצריה ואילו אסוסציות זה עושה להם ואיך הגיעו למעשה להרכבת המנות המיוחדות שלהם שתככבנה בפסטיבל "טעימה מהגליל". היה מרגש, מפעים וטעים. ערן למשל נתן לנו טיפ מבית מטבחו- לסדר הכל יפה ואסתטי וכך לבשל ולהכין, אז גם מראה טוב לעיניים וגם אוכל טעים. עוד משהו של ערן- כשמערבבים את הסלט בידיים הוא ממליץ לערבב בעדינות ובאהבה, לא בכוח - הכל מאהבה!
ויעלי השפית נזכרת בבית חברתה אשר מתגוררת בגליל וזה נותן לה השראה עצומה כשהיא מכינה מנות גליליות. בכל ביס וביס מהמנות הנפלאות שדגמנו אתמול הורגשה אהבה והשקעה רבה, מחשבה על המרכיבים הנפלאים ושימוש מושלם בגבינות "משק צוריאל" - עבורי זוהי פסגת הטעמים והמנות הטעימות בעולם- מדהים ומרגש!!
מסטודיו "דן-לב" אשר שימש כאכסנייה נעימה לאירוע הקולינרי הנהדר - קיבלנו כמה וכמה עצות וטיפים לצילום מוצלח בסמראטפון ובכלל כששני דברים בעיקר חשובים. האחד- שבשר ועוף לא מצטלמים כל כך טוב ואת האובייקט הרצוי לצילום להקפיד תמיד שיהיה באמצע .לעשות זום. לא קרוב מדי ולרוחב ואור יום ולא תאורה מלאכותית הכי מתאימים לצילומים מוצלחים.
אני מזמינה אתכן/ם לקחת חלק ולהשתתף באירועים הכה מיוחדים בכל חודש יוני ברחבי הארץ ולהנות מטעמים גליליים עם מנות נהדרות המורכבות מהגבינות והתוצרים של "משק צוריאל" ,להתרגש ולטעום ופשוט להתענג. אל תפספסו. פרטים יש כאן בהמשך ותוכלו לעקוב ולבדוק הכל בדף הפייסבוק של "משק צוריאל"
ושוב כל הכבוד על הגשמת רעיון גאוני בתחום הקולינריה הכה מתפתחת בישראל.
תודה וסופשבוע נעים וטעים לכולן/ם.
קרדיט- אנטולי מיכאלו
קרדיט- אנטולי מיכאלו
קרדיט- אנטולי מיכאלו
קרדיט- אנטולי מיכאלו
קרדיט- דניאל אוחנה
קרדיט- דניאל אוחנה
פסטיבל 'טעימה מהגליל' של משק צוריאל
יוצא לדרך!
120 מסעדות ובתי הקפה מהמובילים בישראל יציעו מבחר מנות גליליות בשילוב גבינות האיכות של משק צוריאל
את המנות ייצרו מתמודדים מובילים מהתוכנית "משחקי השף" אשר יתארחו במסעדות בכל רחבי הארץ
מחלבת "משק צוריאל" המתמחה בייצור מגוון רחב של גבינות מלוחות, בולגריות יוגורטים מחלב בקר ועיזים ועוד, משיקה את חווית הטעמים הגלילית- פסטיבל "טעימה מהגליל". הפסטיבל ייערך לאורך כל חודש יוני במסעדות ובבתי הקפה מהמובילים בארץ, ובו יתארחו לראשונה מתמודדים מובילים מתוכנית הבישול "משחקי השף".
במהלך חודש יוני ולרגל חג השבועות, כ- 120 מסעדות ובתי קפה בכל רחבי הארץ יציעו מנות ייחודיות, אשר מאופיינות בנוף ציורי ופסטורלי וטבע ירוק. המנות יתבססו על הסביבה הקולינרית הגלילית, העשירה בגבינות איכותיות, שמן זית, ירקות טריים, תבלינים רעננים ומגוון עשבי תיבול.
מחלבת משק צוריאל ופסטיבל "טעימה מהגליל" גאים לארח לראשונה את מתמודדי תוכנית הבישול הפופולארית "משחקי השף". במהלך הפסטיבל, ארבעה מתמודדים מובילים מהתוכנית יבשלו מנות גליליות מקוריות, אשר יוגשו במסעדות המשתתפות בפסטיבל, להנאת הקהל הרחב. המתמודדים המשתתפים הם: לירון אבולניק, ערן כהן, יעל ביגנסקי וסלאח כורדי.
המתמודדים יכינו מגוון מנות מיוחדות דוגמת:
- ניוקי ריקוטה ותבשיל גלילי (המנה של לירון)- ניוקי מונח על מצע של תבשיל תרד, פטריות וארטישוק מוגש בהשלמה של יוגורט עיזים וצ'נקים של גבינת צפתית המשק.
- ארוחת בוקר איכרים גלילית (המנה של יעל)- פריטטה ירקות קלויים עם גבינות מלוחות ועיזים, מוגשת עם סלט איכרים, שמנת חמוצה מתובלת בעשבי תבלין, לחם וחמאה, פרי, שתייה חמה וקרה.
- מסאח'ן ג'יבנה (המנה של סלאח)- מאפה ערבי גלילי שטוח, מרוח בשמן זית ומעליו גבינות מלוחות, גבינת מה עז, תערובת בצל סגול עם סומק ופרמזן. מוגש בהשלמה של צנוברים, משמש מיובש וזעתר טרי.
- שניצל חלומי (המנה של ערן)- גבינת חלומי גלילית מצופה בציפוי קריספי, מוגשת בתוספת פלחי תפו"א אדמה ובליווי סלט ירוקים מרענן.
התמונות שאני צילמתי באירוע:
אבישי יוסמן, מנהל השיווק של "משק צוריאל" מוסר: "אנו שמחים להביא את חווית הטעמים הגלילית לכל רחבי הארץ, באמצעות הפסטיבל הקולינארי 'טעימה מהגליל' ושמחים לארח השנה מתמודדים בולטים מהתוכנית הפופולארית 'משחקי השף'. אנו נפתיע את הסועדים בכ- 120 מסעדות, עם מגוון מנות גליליות, אשר ישלבו את הגבינות המעולות של משק צוריאל ויצרו חוויה קולינארית ייחודית ובלתי נשכחת".
הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 1.6.2016 ? 30.6.2016
לרשימת המסעדות המלאה כנסו לדף הפייסבוק של משק צוריאל:
https://www.facebook.com/Meshek.tzuriel/?fref=ts
https://www.instagram.com/p/BF0xTtUCs4G/?taken-by=yafit2233
[video:https://www.instagram.com/p/BF0xTtUCs4G/?taken-by=yafit2233]
אודות "משק צוריאל"
מחלבת "משק צוריאל" שוכנת בגליל למרגלות הר תבור. המחלבה מייצרת מגוון של מוצרים הכולל בין השאר גבינות בולגריות, צפתיות ופטה, חלב ויוגורט עיזים וכן גבינות מיוחדות כמו קממבר, קשקבל ומוצרלה. מוצרי החלב מיוצרים מחלב בקר ועיזים. המחלבה משמרת את שיטות הייצור המסורתיות המצריכות עבודה ידנית רבה, ליווי צמוד של התהליך, הקפדה ותשומת לב רבה על כל פרט.





React to WordPress