עוגת גבינה מוס מסקרפונה ופסיפלורה
גדלתי על עוגת גבינה של אמא ומעולם לא חשבתי שאפשר לעשות עוגת גבינה אחרת. עם השנים למדתי שיש אנספור מתכונים שונים של עוגות גבינה וכל אחד מהם כול להיות טעים לא פחות נהעוגה הנהדרת של אמא.
גולת הכותרת של כל ארוחת חג נרשמת לא אחת בגיזרת הקינוחים. כולנו/רובינו אוהבים מנות קינוח מעניינות המשלבות טעמים. עוגת הגבינה של סעודת השבועות יכולה להיות קינוח אישי מדוד אחרי ארוחת חג דשנה.
ברשת קפה גרג, בחרו להשיק לחג השבועות קינוח ייחודי: עוגה אישית גבינת מוס מסקרפונה ופסיפלורה. עוגת מוס אוורירית, קלילה, איכותית, עם טוויסט של טעמי פסיפלורה. המחיר לצרכן: 37 ? משקל כ- 200 גרם
גם אתם רוצים להכין את העוגה הנפלאה הזו בבית? הקונדיטורית הראשית של רשת קפה גרג , מירן קל מעניקה לקראת החג את המתכון המנצח של עוגת גבינת מוס מסקרפונה ופסיפלורה.
המתכון:
מרכיבים להכנת תחתית העוגה:
200 גרם עוגיות פתיבר טחונות
90 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית לעוגה עגולה בקוטר 18
מרכיבים להכנת מוס מסקרפונה:
200 גרם גבינת מסקרפונה
209 גרם שמנת מתוקה
130 גרם סוכר
200 גרם חלמון
24 גרם מים
6 גרם ג'לטין
אופן הכנה:
משרים את הג'לטין במים
מקציפים חלמון וסוכר הקצפה קשה
מקציפים שמנת ומסקרפונה
מקפלים את מסקרפונה עם החלמונים
ממיסים את הג'לטין במיקרו ומוסיפים למסה של המסקרפונה
יוצקים על תחתית העוגה
מרכיבים לקרם פסיפלורה:
200 גרם מחית פסיפלורה עדיף ללא גרעינים
80 גרם סוכר
100 גרם ביצים (2 יחי)
10 גרם ג'לטין
200 גרם חמאה
קורט מלח
אופן הכנה:
בקערה שמים מחית פסיפלורה ביצים סוכר וקורט מלח ומבשלים מעל
בן מרי (בן מרי זה בעצם סיר שמכניסים לתוכו מים ומבשלים מעל האדים)
מבשלים עד שמסמיך תוך בחישה מתמדת
מוסיפים ג'לטין ומערבבים
מוסיפים חמאה ומערבבים.
ממתינים מעט שיתקרר ושופכים מעל המוס מסקרפונה
מכניסים לקירור לפחות 6 שעות ומפזרים מעל אבקת סוכר או מקופלת לבנה.
חג שמח .....בתאבון!





React to WordPress