ניו יורק- גבינת שמנת של גד בקינוחי כוסות
בוקר אור ושבוע נפלא
לכבוד השבועות קיבלתי להתנסות גבינות שמנת ניו יורק של מחלבות גד הנפלאות.
12%, 30% עיזים וטעם טבעי.
גבינות גד מככבות אצלנו במקרר בית משפחת ארז כל השנה לא רק בחג השבועות- הלוא הוא חג הגבינות.
יוגורטים, קממבר נפלא שגם מוסף תדיר מעל רביולי ונמס וזה יוצא מדהים- תנסו ותהנו.
הפעם נתמקד בגבינות השמנת- ניו יורק.
החלטנו לעשות ככה טרום החג קינוחי כוסות להתנסות ולהחליט מה אופים ומה מכינים לשולחן החג החגיגי עם הפשטידות, הגבינות, הסלטים, המאפים והעוגות. והחלטנו ללכת על קינוחי כוסות, עדין, אישי ואלגנטי מאוד. תוכלו לראות בתמונות.
קינוח גבינת שמנת ניו יורק 12% עם טפיוקה עם קרם קוקוס ופירות | 8-10
לטפיוקה:
כוס טפיוקה (פנינים גדולות)
4-5 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס .הפירות שהנחנו מעל- דובדבנים וקונפיטורה של ריבת תות שדה ושזיפים רכים שבושלו להם יחדיו.
שמנת מתוקה+ 3 כפות סוכר
10 בישקוטים ו- 80 גרם חמאה.
אופן ההכנה:
להכין את הקונפיטורה המהירה. תוך כמה דקות מוכנה. בסיר קטן להניח 3 שזיפים ,להוסיף להם תות שדה רכים או מעט קוניפטורה שיש לכן/ם בנמצא ולבחוש. להוסיף כפית סוכר לא יותר.
להסיר מהגז.
לשים את הטפיוקה בסיר ולכסות במים 1/4 שעה עד 25 דקות.
אחכ להוסיף עוד 3 כוסות מים, תמצית וניל וקורט מלח. לבשל לא יותר מרבע שעה על אש קטנה.
להוסיף את קרם הקוקוס ולבשל עוד 10 דקות בערך. לבחוש כל הזמן.
לערבב את גביע גבינת השמנת -ניו יורק עם גרידת לימון מלימון 1 ולהוסיף 4 טיפות מיץ לימון טרי.
להקציף שמנת מתוקה 250 מ"ל עם 3 כפות סוכר ולקראת הסוף להוסיף תמצית וניל.
לערבב ביחד את השמנת והגבינה.
להוסיף לתערובת את הטפיוקה.
לקרר ,
בינתיים לשבור 10 בישקוטים ולהוסיף להם חמאה מומסת. לערבב היטב. לרפד את הכוסות שתגישו בהן. מעל לשים את תערובת גבינת הניו יורק, השמנת והטפיוקה. ומעל הכל את הקונפיטורה ודובדבנים לקישוט.
בתיאבון וחג שמח.





React to WordPress