מתכון מהיר לט"ו בשבט: עוגיות מנדלברוייט
באיטלקית קוראים להן ביסקוטי על שום אפייתם הכפולה (bis coctus - "נאפה פעמיים"). אלו עוגיות ביסקוויט מעודנות, ולא משמינות במיוחד, שהולכות מצוין עם קפה או במסיבות תה.
מרכיבים:
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
75 גרם חמאה מומסת
גרידת לימון מלימון אחד
3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
100 גרם שקדים
100 גרם אגוזי לוז
50 גרם חמוציות
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות מקציפים ביצים וסוכר עד קבלת קצף יציב. מוסיפים את החמאה המומסת וגרידת הלימון. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, שקדים, אגוזים וחמוציות ומוסיפים לקציפת הביצים והסוכר.
מערבלים לאיחוד החומרים. יוצרים שני כיכרות מהבצק ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש. מצננים (מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות) ופורסים בסכין לחם לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. אופים את הפרוסות כ-20 דקות נוספות ב-150 מעלות.
באדיבות קונדיטוריית "חטאים מתוקים" בנווה צדק תל אביב





React to WordPress