מתכון למרק קרם גזר ודלעת
מרכיבים:
50 גרם (חצי חבילה) חמאה
2 בצלים לבנים
1 כרישה בינונית (רק החלק הלבן) שטופה ותוכה לרצועות
1/2 ראש שום
10 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס יין לבן שרדונה
300 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גסות
3-4 ליטר מים קרים
2/1 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם
אופן הכנה:
ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הבצלים, כרישה, שיני השום והגזרים.
כעבור 8-10 דקות מוסיפים יין לבן, מאדים כ- 2 דקות, מוסיפים את הדלעת, מכסים במים הקרים ומבשלים כ-25 דקות נוספות.
מעבירים לבלנדר וטוחנים למרקם חלק. מסננים ומחזירים לסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים שמנת מתוקה, טועמים ומשפרים טעם.
לעיטור המנה אפשר לטפטף שמנת חמוצה או חלב קוקוס
הערה: במידה והמרק סמיך אפשר לדלל בעוד מים או חלב.
טיפ: אפשר להחליף שמנת מתוקה עם חלב קוקוס.
באדיבות השף אלרן גולדשטיין – המעדנייה של גולדשטיין





React to WordPress