מרכיבים:

50 גרם (חצי חבילה) חמאה

2 בצלים לבנים

1 כרישה בינונית (רק החלק הלבן) שטופה ותוכה לרצועות

1/2 ראש שום

10 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

1/2 כוס יין לבן שרדונה

300 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גסות

3-4 ליטר מים קרים

2/1 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם

 

אופן הכנה:

ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הבצלים, כרישה, שיני השום והגזרים.

 

כעבור 8-10 דקות מוסיפים יין לבן, מאדים כ- 2 דקות, מוסיפים את הדלעת, מכסים במים הקרים ומבשלים כ-25 דקות נוספות.

 

מעבירים לבלנדר וטוחנים למרקם חלק. מסננים ומחזירים לסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים שמנת מתוקה, טועמים ומשפרים טעם.

 

לעיטור המנה אפשר לטפטף שמנת חמוצה או חלב קוקוס

 

הערה: במידה והמרק סמיך אפשר לדלל בעוד מים או חלב.

טיפ: אפשר להחליף שמנת מתוקה עם חלב קוקוס.

 

באדיבות השף אלרן גולדשטיין – המעדנייה של גולדשטיין