טיפים לקריירה ממנהלת משאבי אנוש של מייקרוסופט
קריסטן רובי דימלואו, מנהלת משאבי אנוש בחטיבת ה-search של מייקרוסופט העולמית, טוענת שיש לא מעט חסמים שמונעים מנשים להצליח בהיי טק. בהרצאה בכנס *Woman Thinknext שהתקיים השבוע בהרצליה, היא פרשה אותם בפני קהל המוזמנות:
1. תדמית של מאצ'ואים / גיקים – כך נתפסים, לדבריה, אנשי ההיי טק על ידי נשים מחוץ לתעשייה, שחשות מאויימות מהדימוי.
2. סביבת עבודה קיצונית – שעות עבודה מרובות, איזורי זמן שונים שמצריכים לא פעם שיחות ועידה ועבודה בשעות לא שגרתיות, מרתיעים נשים וכתוצאה מכך גורמים למחסור בדמויות חיקוי לנשים אחרות.
3. מסלול קריירה לא ברור – תעשיית ההיי טק היא דינמית מאוד וקשה לתכנן בה מראש את העתיד.
4. דעות שליליות על היכולות הטכנולוגיות של נשים – גורם תדמיתי סביבתי שעוצר נשים מלהשתלב בתעשיית ההיי טק.
5. קשיים שנובעים מצרכי הסביבה – טיפול בילדים ובבית הוא נטל שעדיין נופל ברובו על נשים. אם לבעלך יש קריירה תובענית או שאת מטפלת בהורים מבוגרים, אומרת דימלואו, זו בעיה.
6. צוק הזכוכית – כשאישה נכשלת, פעמים רבות אין מי שירים אותה.
7. נשים נתפסות כמנהלות גרועות שלא יודעות להיות גמישות - "גבר יהיה יעיל אך קר, אישה תיתפס כביץ' ".
את הסעיף האחרון דימלואו ממחישה באמצעות "הסיפור על היידי והווארד":
מרצה בNYU- חילק לסטודנטים שלו תיאור מקרה דמיוני ובו התנהגות זהה של שני מנהלים. כל הפרטים לגבי המנהלים היו זהים, למעט שמותיהם - האחד הוצג כגבר בשם הווארד והשנייה כאישה בשם היידי. כשהמרצה ביקש מהסטודנטים שלו לתאר כמה תאב כוח ואגואיסט היה כל אחד מהשניים, קיבלה היידי מדדים שליליים רבים יותר, למרות שהנתונים היו כאמור זהים.
גם כשנשאלו הסטודנטים את מי הם מחבבים יותר ועם מי ייהנו יותר לעבוד הווארד קיבל ציונים גבוהים יותר ונתפס כהרבה יותר נחמד, בעוד היידי נתפסה כרעה.
דימלואו חילקה 10 טיפים למי שנמצאת בתחילת הקריירה שלה:
1. דעי את ערכך – את יודעת במה את טובה, האמיני בזה.
2. שאי באחריות – מה משמעות ההצלחה בעינייך? קבעי אותה בעצמך ולא על פי מדדים חיצוניים, זה יכול להשתנות במהלך החיים.
3. אל תפחדי להעז ולהישמע.
4. בדלי את עצמך.
5. אם את לא טובה במשהו, אל תוותרי לעצמך – לימדי אותו.
6. התמחי בדברים שאת טובה בהם, אבל הרחיבי את הפרספקטיבה שלך במקביל.
7. אל תתביישי בהישגים שלך - הציגי את העבודה שלך לראווה.
8. בקשי את ההצעה שאת רוצה – את ראויה לה.
9. אל תפחדי להיכשל – לומדים מטעויות ולא מהצלחות.
10. השקיעי ביצירת קשרים (נטוורקינג) ובלמידה מחונכים (מנטורשיפ).
*הכנס אורגן על ידי מרכז המו"פ של מייקרוסופט ישראל





React to WordPress