מתכון לעוף: שוקיים בתפוזים והויסין
מנה שמבוססת על ברווז פקין, הקלאסיקה של המסעדות הסיניות. אבל במקום ביומיים, מכינים אותה בחמש דקות
ההשראה מגיעה ממנת הפקין דאק - הקלאסיקה של המסעדות הסיניות, אלא ששם מדובר בתהליך שנמשך שתי יממות, ואילו כאן השקענו חמש דקות עבודה ועוד שעה אפייה.
חומרים ל-4 מנות:
8 שוקי עוף או 1 ק"ג כנפיים
2 כפות רוטב הויסין (להשיג במכולות סיניות ובמעדניות)
1 כוס מרק עוף או מים
1 כוס מיץ תפוזים סחוט
2 תפוזים חצויים ופרוסים (עם הקליפה)
4 שיני שום חצויות
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 כף סוכר
1 כפית מלח
להגשה: 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את כל החומרים ומניחים בתבנית. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום.
3. אופים 30 דקות. מסירים את הכיסוי, הופכים את הנתחים בתוך הרוטב וצולים עוד 30-20 דקות עד שהעוף צלוי ושחום.
4. מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים עם אורז לבן.





React to WordPress