אינטרנט ואימהות: השילוב המושלם!
הרשת היא מקום נפלא לאמהות, אמהות שבדרך, או כל מי שסתם מתעניין בנושא.
אינספור בלוגים נכתבים ברגעים אלה ממש ע"י אימהות בכל רחבי הגלובוס ומליוני הקוראים שלהם מוכיחים שהרבה אמהות מחפשות לקרוא מה שעובר על אמהות אחרות, למצוא שותפות לגורל וללמוד מנסיונן של אחרות.
לאחרונה נתקלתי בארבעה בלוגים שאהבתי באופן מיוחד.
ואם אחרי קריאה בהם גם לכן יתחשק לאוורר קצת את המחשבות, החששות, השמחות והתהיות- הרשת היא המקום המושלם לכך.
1. וידוי אישי: השנה הראשונה שלאחר לידת ביתי הבכורה היתה קשה לי מאד. שלא יהיו אי הבנות: חכיתי לילדתי מאד ואהבתי אותה מהרגע הראשון אבל לא הייתי לגמרי מודעת למשמעות של "להיות אמא". כמה שלא יכינו אותנו מראש שאין יותר לישון לילה שלם, לצאת בערב באופן ספונטאני, ובעיקר- להיות האדון הבלעדי לזמן שלך - אי אפשר לדמיין את זה עד שלא ממש נמצאים שם.
Lisa Catherine Harperכנראה חוותה תחושות דומות לשלי אבל היא, בן אדם פראקטי שכמותה, כתבה מדריך עם עצות מעשיות שעזרו לה, ויכולות לעזור לאחרים, להתגבר על הקשיים.
http://www.rookiemoms.com/guest-post-motherhood-is-a-double-life/
2. נכון שעכשיו הכל סובב סביב התינוק החדש ואנחנו קצת נשכחות בצד. בעיקר ע"י עצמנו.
אבל היי- גם לנו מגיע!
הנה הצעה: תשאירי לסבא וסבתא למלא את היומן על כל הדברים המופלאים שהתינוק עשה . את - אמא יקרה- הקדישי נא זמן גם לעצמך ומלאי יומן על הפעמים הראשונות שלך:
הלילה הראשון שבו ישנתי רצוף
הפעם הראשונה שהמכנסיים מלפני ההריון עלו עליי
הפעם הראשונה שהשארתי את האוצר לבד ויצאתי לבלות
http://www.rookiemoms.com/track-your-new-mama-milestones/
3. אמא אחת עם ראש על הכתפיים החליטה לבדוק אם את המסרים שהעבירו לה כילדה היא רוצה להעביר לילדתה שלה. מסתבר שהרבה ממה שהעמיסו עליה- היא היתה מעדיפה לשכוח..
הנה חלק מהדברים:
* תגמרי הכל מהצלחת ( כלומר, לא משנה אם את רעבה או לא, אל תפסיקי לאכול. תסתכלי עליי ותראי איך הפנמתי את השיעור הזה).
השעור החדש: אנחנו לא רוצים לבזבז אז אל תשימי יותר מידי אוכל על הצלחת, תקשיבי לגוף שלך ותפסיקי לאכול כשאת שבעה.
*תתנהגי כמו גברת ( כמה מאיתנו לא אומרים מה אנחנו באמת מרגישים או חושבים כדי לא לגרום לאחרים לא להרגיש לא בנוח?)
השעור החדש: תהיי מתחשבת אבל תמיד תגידי את דעתך!
*אמביציה היא לא תכונה מושכת (ולכן אנחנו מגבילים את עצמנו)
השעור החדש: תשאפי כמה שיותר גבוה, תכבשי את העולם ותרוויחי המון כסף!
*זה לא מנומס לדבר על כסף (נשים מפסידות הרבה כסף במהלך הקריירה שלהם מאחר שהן לא מרגישות לא בנוח לנהל מו"מ לגבי עצמנו)
השיעור החדש:דעי כמה את שווה ואל תפחדי להגיד את זה. ברגע שתרוויחי את צריכה גם ללמוד איך לנהל את הכסף שלך.
* הילד דחף אותך בחצר כי הוא מחבב אותך. (מה??)
השיעור החדש: לאף אחד אסור לגעת בך בלי רשותך. בנים שבאמת מחבבים אותך לא יתייחסו אלייך לא יפה. הוא דחף אותך כי הוא שמוק. ספרי על זה למבוגר ואם זה קורה שוב- תחזירי לו!
http://demandingjoy.com/?p=1127
4. אז נכון, לכתוב בלוג על האמהות, הלידה, התינוק והבן הזוג הוא משהו מומלץ ומשחרר עבור האמהות. אבל מה לגבי הילדים? האם החשיפה הזאת טובה להם או שאולי לא מתאים להם שכל החבר'ה בשכונה (או מה שמתאים יותר לימנו- בפייסבוק) יידעו בדיוק מתי היתה היציאה הראשונה שלהם?
http://www.thefrisky.com/post/246-should-mothers-blog-about-their-kids/





React to WordPress