גבינה צהובה

הגבינה הכי בסיסית, שמוצאת מקומה בכל כריך שמכבד את עצמו.

 

למרות שרבים נמנעים מלאכול אותה בגלל אחוזי השומן הגבוהים (28) היא מהווה מקור לסידן, מגנזיום וויטמינים.

 

מצד שני, ניתן למצוא גבינה צהובה בעלת 5 אחוזי שומן בלבד.

 

כדאי לדעת, שבפרוסת גבנ"צ של 28% יש בסך הכל 25 קק"ל יותר מאשר בפרוסה של ה- 5%. בגבנ"צ 5% יש כמות גדולה יותר של סידן (מאחר שמוסיפים לה את הסידן), אבל ב- 28% הסידן ייספג טוב יותר.

 

בנוסף, ב- 28% יש מגנזיום וויטמיני B12 ו B6 (באופן טבעי), מה שאין ב- גבינ"צ 5%, וההבדל ברמת הכולסטרול הוא קטן. כמות הנתרן גבוהה מאוד, כמעט פי 3 מגבינת סקי 3%. היות שגבינה צהובה דלה מאוד בלקטוז, לכן מומלצת לסובלים מרגישות ללקטוז.

 

למה כן: עשירה בסידן וויטמינים.

למה לא:  עתירת נתרן וכולסטרול.