אם חשבתם שהטירמיסו שפרסמתי לפני מספר שבועות הוא הקינוח האולטימטיבי, אז עוגת השוקולד וויסקי של השבוע היא ממש שיא השחיתות. אין ספק שאלכוהול וקינוחים הולכים יחד נהדר. אם רוצים להפוך את העוגה ליותר אלכוהולית, אפשר גם לשפוך עליה אחרי האפיה ויסקי שייספג ויוסיף לה עוד טוויסט משכר. וכמו כל עוגה אלכוהולית, העוגה הזו הופכת לטעימה יותר ככל שעובר הזמן.

 

עוד בOnlife:

קדאיף במילוי קרם גבינה ותותים

מרק גספצ'ו מרענן וקל

מתכון: ברוסקטה חצילים בליל קיץ

חומרים

200 גרם שוקולד חלב

150 גרם חמאה 

4 ביצים

2 כפות קקאו

100 גרם סוכר

50 גרם קמח

1 כפית אבקת אפיה

3 כפות ויסקי

 

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים בבאן מארי את השוקולד והחמאה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. לאחר שהתערובת מתקררת, מוסיפים פנימה את הביצים והוויסקי ומערבבים.
  3. בקערה נוספת מערבבים את חומרי הגלם היבשים: הקמח, אבקת האפיה, הקקאו והסוכר, ומאחדים בין התערובות. מערבבים עד לקבלת תערובת אחת אחידה.
  4. מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 26, אופים בחום 160 מעלות במשך 30 דקות.

 

לאתר האיטלקיה בתחנה