חומרים (ל-20 קציצות)

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

שמן זית לטיגון

צרור עלי מנגולד קצוצים

קורט אגוז מוסקט מגורר טרי

מלח ופלפל שחור גרוס

150 גרםאטריות קדאיף גזורות

2 ביצים

 

לרוטב הטחינה

1/3 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

מלח

 

להגשה

עגבנייה מגוררת (לא חובה)

 

עוד בOnlife

אופן ההכנה: 

1. מקפיצים בצל ושום ב-2 כפות שמן זית 3 דקות. מוסיפים מנגולד, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומקפיצים 3 דקות לריכוך.

     מעבירים לקערה ומצננים.

 

2. מוסיפים קדאיף וביצים ומערבבים.

 

3. מכינים רוטב טחינהמערבבים את כל החומרים.

 

4. מטגנים את הלביבות ומגישיםמחממים 4 כפות שמן זית במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות.

   יוצרים לביבות בעזרת 2 כפות ומטגנים דקה-שתיים מכל צד להזהבה.

   מעבירים לנייר סופג. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם רוטב טחינה ואפשר גם עגבנייה מגוררת.

 

 

גיוונים:

• מוסיפים לתערובת 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת או מוצרלה מגוררת.

• ממירים את הטחינה ברוויון או ביוגורט מתובל בכף סילאן ושן שום כתושה

מתוך גיליון יולי 2011 של על השולחן.

להזמנת הגיליון חייגו 03-6488898  או לחצו כאן