לביבות מנגולד וקדאיף עם טחינה
חומרים (ל-20 קציצות)
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
שמן זית לטיגון
צרור עלי מנגולד קצוצים
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
150 גרםאטריות קדאיף גזורות
2 ביצים
לרוטב הטחינה
1/3 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
מלח
להגשה
עגבנייה מגוררת (לא חובה)
עוד בOnlife
אופן ההכנה:
1. מקפיצים בצל ושום ב-2 כפות שמן זית 3 דקות. מוסיפים מנגולד, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומקפיצים 3 דקות לריכוך.
מעבירים לקערה ומצננים.
2. מוסיפים קדאיף וביצים ומערבבים.
3. מכינים רוטב טחינה: מערבבים את כל החומרים.
4. מטגנים את הלביבות ומגישים: מחממים 4 כפות שמן זית במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות.
יוצרים לביבות בעזרת 2 כפות ומטגנים דקה-שתיים מכל צד להזהבה.
מעבירים לנייר סופג. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם רוטב טחינה ואפשר גם עגבנייה מגוררת.
גיוונים:
• מוסיפים לתערובת 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת או מוצרלה מגוררת.
• ממירים את הטחינה ברוויון או ביוגורט מתובל בכף סילאן ושן שום כתושה.