מראה פוטושופ: כמו שהטבע רצה. או שלא
היו הרבה דברים מפתיעים בתוכנית הדו-קרב של כוכב נולד ששודרה השבוע. השמלה של רותי מנהלת האולפן, התקף הצחוק של צדי, הניצחון (המוצדק, כמובן) של המלכה דיאנה (מה זה הדבר הזה?? היא הורסת הבחורה הזאת), אבל דבר אחד הפתיע אותי יותר מכל והוא לא קשור למשדר עצמו אלא למשהו קטן שצץ בברייק הפרסומות.
בין כל הפרסומות הסלולאריות, הרשתות שיווקיות והכרטיס-אשראיות, בצבצה לה האלי ברי בפרסומת לרבלון, יפהפייה כהרגלה.
עד כאן הכול כרגיל. האמת היא שלרוב אני לא מקשיבה בכלל לפרסומות האלה, של האיפור. משהו בשחקניות המדובבות, בצילום הצפוי, במונחים הפסבו- מדעיים, שחוזר על עצמו ופשוט משעמם אבל הפעם, משפט אחד תפס אותי. "רבלון מציגה: מייק אפ פוטורדיPhotoReady) ) עם מראה הפוטושופ". האמת היא, שהייתי בטוחה שנמנמתי ולא שמעתי טוב אז הרצתי מהר אחורה במקס (כן, אני מקליטה את כוכב נולד, בסדר? מודה באשמה) ואכן- מראה הפוטושופ.
אוווקייייי.....
זה כל כך חסר בושה וחתרני שצריך לפחות לתת להם נקודות על זה. הרי, דווקא בתקופה האחרונה יש תחושה שתעשיית האופנה התחילה, ממש ממש בקטנה, להצמיח מצפונון בכל הקשור ליצירות המופת של הפוטושופ. רק לפני מספר החודשים, העולם הזדעק למראה הדוגמנית חסרת המותניים בצילומי אופנה של ראלף לורן.
אותו כנ"ל עם הקטלוג המקוון של המעצבת אן טיילור ותמונת השער של דמי מור במגזין W.
בנוסף, נולד טרנד חדש בו שערי המגזינים מודלפים החוצה לפני עבודות הריטוש על מנת לחשוף את כמות ה"עבודה" הנכנסת לכל תמונה לפני שהיא משוגרת לאוויר העולם.
בארץ, אף הגדילו ועשו וממש בקרוב, כל תמונה המציגה דוגמנית מרוטשת תהיה חייבת להציג את הכתובית עם אזהרת "פוטושופ". בגדול, אפשר לומר שמראה הפוטושופ הוא פוליטקלי קורקט בערך כמו לקרוא למישהו כושי.
אבל כנראה שכל הפוליטקלי קורקט הזה לא מצא חן בעיני חברת רבלון. קידום המראה הטבעי ממש לא באג'נדה שלהם והמראה ה"על-טבעי" מוכר הרבה יותר טוב. וככל שזה יוצא מהאופנה בעולם הצילום והדפוס, כך רבלון מורידים את הכפפות. האמת היא שכבר עם שם המוצר "PhotoReady" ניתן להבין לאן זה הולך. עזבי אותך ממראה עור רענן, צעיר, או כל מילה שיכולה עוד להיתפס כהגיונית. בואי לקבל את "מראה הפוטושופ" כדי שגם את תוכלי להראות "טבעית" בדיוק כפי שהטבע רצה. הרי, את ואנחנו כבר מספיק מתוחכמים. כולנו יודעים שכל כך הרבה שנים את חשופה למודל לא טבעי של יופי וזה, מה לעשות, קצת עיוות לך את תפיסת המציאות. זה כבר ברור שאף אחת לא באמת נראית כמו השחקנית המושלמת שמתנוססת על שערי המגזינים אבל זה לא סותר את זה שאת רוצה להראות ככה. אז בואי נקרא לילד בשמו. את תשמרי את תקוות ששווא שלך להשיג מראה לא אנושי, ואנחנו נספק לך את הטכנולוגיה. אני מציעה שחברות ההלבשה יתחילו לקדם בגדים המייצרים את אפקט האנורקסיה. זה יכול להיות להיט.





React to WordPress