מוצרי טיפוח תמיד נראים מבטיחים ממבט ראשון: הבקבוקים תמיד נוצצים ומפתים, הריחות נעימים וההבטחות על האריזות נשבעות לפתור את כל בעיותייך עלי אדמות, מכתמי שמש וקמטי זמן, דרך חצ'קונים וציפורניים שבריריות ועד היעדר בעל. אלא שהמציאות נראית קצת אחרת.

 

עוד ב- Onlife

בפועל, רק חלק נבחר ממוצרי הטיפוח באמת מקיימים את הבטחותיהם, השאר סתם מותירים אותך מרוחה בכימיקלים ומרוששת. אז כדי שלא תיפלו קורבן להבטחות שווא, נידבתי את עצמי להיות שפן הניסיונות של תעשיית הקוסמטיקה המקומית. ולבדוק אם מוצרי קוסמטיקה באמת מקיימים הבטחות או סתם שורפים לנו את השטרות.

 

תמצית VISIONNAIRE [LR 2412 4%]] של לנקום

 

ההבטחה:

לתקן את העור, להפחית קמטים, לתקן קמטים, לכווץ נקבוביות ולספק מראה אחיד. בקיצור, היא רק צריכה ללמוד להכין קפה והיא מושלמת.

 

מעבדות לנקום טוענות שהתמצית הזו עושה פלאים בזכות המולקולה החדשנית  LR 2412 4%שנולדה מתוך חומצה יסמונית, שבה צמחים משתמשים לתיקון עצמי כשהם ניזוקים. תוצר של עשר שנות מחקר, 800 נסייניות ו"פריצת דרך מדעית", כמו שקוראים לזה בלנקום, לצד תארים מפוצצים אחרים ששמורים בדרך כלל לאפיון טילים גרעיניים.

 

המציאות:

כמו רוב המוצרים של לנקום, גם הפעם מסתבר שמה שזה לא יהיה שהם ערבבו בקרם, חומצה יסמונית או סתם שיקוי קסמים, זה עובד.

 

אחרי יומיים של שימוש בתמצית בוקר ולילה (מתחת לקרם לחות של חברה אחרת), בהחלט ניכר שיפור בעור, שסבל מהופעות של חצ'קונים קטנים וקמטוטים שאופיינים לפאתי גיל 30. המרקם של העור בהחלט אחיד יותר, הפצעונים נעלמו ואיתם אפילו כמה כתמי שמש. ניצחון.

 

בשלוש מלים: זה פשוט עובד.

 

המחיר: 445 שקל ל-30 מ"ל, 575 שקל ל-50 מ"ל 

 

מסקרה VOLUME MILLION LASHES WATERPROOF של לוריאל

 

ההבטחה:

להעצים ולהגדיל את הריסים פי שלושה מהגודל הטבעי בזכות מברשת ייחודית ומנגנון ה- The Excess Wiper שמבטיח לסחוט שאריות חומר מהמברשת בדרך לריסים, פלוס עמידות במים, למקרה שמבול ילכוד אותך או שמישהו יגרום לך לבכות.

 

המציאות:

המסקרות של לוריאל הן דווקא מהמשובחות שבמחלקת המסקרות-הידידותיות-מבחינת-התמחור (במלים פשוטות, זולות), ורובן בהחלט עומדות בהבטחות שלהן, כמו למשל מסקרת הטלסקופיק המיתולוגית והמשובחת.

 

אבל דווקא המסקרה החדשה מאכזבת – שום אפקט מיוחד אינו ניכר על הריסים, שלמעשה נראו שמוטים ונטולי נפח יותר מהרגיל. המברשת אכן נראית עשירה בסיבים, אבל אין לה תרומה מיוחדת. לפחות בנושא העמידות במים הם צדקו: גם בסופו של יום חורפי, המסקרה עדיין עמדה במקומה. חבל, כאמור, שבקושי אפשר היה להבחין בה.

 

בשלוש מלים: נישאר עם הטלסקופיק.

 

המחיר: 115 שקל (עכשיו במחיר היכרות - 69.99 שקל). 

 

סרום ממצק ULTIMATE של רונית רפאל (GENEVEL.RAPHAEL)

 

ההבטחה:

כמו כל מרכז יופי ישראלי שמכבד את עצמו (או הקוסמטיקאית הקרובה למקום מגוריכן), גם רונית רפאל דואגת לייצר בשנים האחרונות ליין מוצרים משלה עם שמות לועזיים מלאי פאסון ושכל מוצר בו עולה כמו מתיחת פנים פחות או יותר.

 

אז הסרום הזה הוא עוד מוצר מסדרת ultimateשלה, שמבטיח להיות סרום מרוכז, מהדק, מטשטש קמטים ומסייע להרמת ומיצוק העור, בנוסף ללחות מוגברת והגנה מפני נוגדי חמצון. הוא מכיל כדוריות צבעוניות עשירות בוויטמין E ותמציות שבטבט שעוזרות להדק את הקמטים.

 

המציאות:

מה יש לומר, כנראה שמה שעולה יותר גם שווה יותר. הסרום שוגר אל נסיינית בת 34 (ושלושה חודשים, היא מבקשת לציין), שהרוויחה את הקמטוטים שלה ביושר.

 

תוך ימים ספורים היא דיווחה על תחושה נהדרת בעור הפנים, על מראה אחיד יותר, קמטים  ואפילו הקוסמטיקאית הפרטית החמיאה לה שהעור נראה מצוין.  

 

בשלוש מלים: שווה כל שקל.

 

המחיר: 588 שקל ל-30 מ"ל. 

 

לק "החבובות" של OPI

 

ההבטחה:

באווירת סרט "החבובות" החדש שעלה לאקרנים בשבוע שעבר, חברת OPI השיקה קולקציה של 12 לקים בהשראת הכוכבים הפרוותיים. והרי מי מאיתנו לא רוצה להיות נוטפת גלאם כמו מיס פיגי וירקרקה כמו קרמיט? טוב, האמת היא שדברים מתוקים ונוצצים פשוט עושים לנו את זה.

 

המציאות:

הלקים של OPI מצוינים באופן כללי (אם כי לא בהכרח מצדיקים את המחירים המופקעים שלהם, לעומת לקים של חברות מתחרות כמו JADE שעולים פחות ושווים לא פחות), עמידים יחסית, נוח למרוח אותם והמרקם כמעט תמיד עונה על הציפיות.

 

המקרה הזה לא שונה – ניסיתי את לק הגליטר הסגול שזכה לכינוי Divine Swine והספיקה שכבה אחת של לק כדי לגרום לציפורניים שלי להיראות כמו שלט אורות בלאס וגאס. אם זה טוב או רע? זה כבר עניין של טעם.

 

בארבע מלים: מי אמר דראג קווין?

 

המחיר: 59 שקל