בואו נדבר על סקס
אחת הבעיות העיקריות והתלונות הנפוצות ביותר אחרי לידה היא הפגיעה הקשה בתדירות ואיכות חיי המין. הבעל מתלונן שהתדירות ירדה פלאים, ושגם כשכבר "עושים את זה" בת הזוג לא מפגינה התלהבות מיוחדת או ביצועים יוצאי דופן. בת זוגו מצדה מתלוננת שהיא כל הזמן עייפה, התינוק גוזל ממנה את רוב הכוחות והאנרגיות וכשהיא מגיעה כבר למיטה כל מה שבא לה לעשות זה לישון.
יש גם הסבר פיזיולוגי לסיבה שהחשק יורד אצל האישה, בעיקר אם היא מניקה. בזמן ההנקה משתחרר הורמון הנקרא אוקסיטיצין שאחראי לתחושת האהבה והקשר החזק בין האם לתינוק. הבעיה היא שחלק מתופעות הלוואי שלו זה דיכוי החשק המיני ויובש בנרתיק.
יש גם נשים רבות שמעניקות את כל האנרגיה הנפשית והאהבה שיש ברשותן לרך הנולד וקשה להן לעשות את המעבר המנטלי מהתינוק לבעל, ולהעניק גם לו אהבה וחום.
ישנן נשים שכועסות מעט על הבעל על כך שאינו מתחלק מספיק בנטל, או שממשיך לחיות את חייו בעוד הן נשארות בבית עם התינוק ודורכות במקום מבחינת החיים שבחוץ. הכעסים הופכים למרמור שמרחיק אותן רגשית מבן זוגן וקשה להן לעשות איתו אהבה כשהן כועסות.
הסיבות הן רבות אך התוצאה היא אחת ? פגיעה בשגרת יחסי המין, ריחוק רגשי וכעס.
ישנם דברים שניתן לעשות כדי לשפר את המצב אך חייבים לזכור כי כל מקרה לגופו.
דבר אחד מאפיין את כל הפתרונות והוא תקשורת!
דברו עם בני\ בנות הזוג והסבירו איך אתם מרגישים. אל תתקפו אלא השתמשו בתחילת כל משפט במילה אני.
אני מרגישה כי?
אני חושב ש?
כך בן הזוג אינו מרגיש מותקף אלא פנוי ופתוח לשמוע את אשר על ליבכם. הקשיבו גם לצד השני ונסו להבין את טענותיו. זכרו כי האדם שמדבר עמכם הוא הקרוב אליכם ביותר ולא אויב. הוא רוצה בטובתכם וחולק עמכם את כאבו.
ויש גם תקווה ? ברוב המקרים החשק חוזר בערך לאחר שנה. החזיקו מעמד.





React to WordPress