מתכון לסופגניות
טלי היא חברת הילדות הטובה שלי עוד מגן הילדים. היא מכירה אותי הכי טוב בעולם, ולמרות שיש תקופות בחיים שבהן הקשר פחות הדוק, עדיין, בכל פגישה יש לנו תחושה של קירבה גדולה.
לינה (ז"ל) היתה אמא של טלי. לינה היתה בשלנית ואופה בחסד! אני עדיין זוכרת את טעמן של הסברינות הספוגות בסירופ ומצופות בקצפת, את הפחזניות המתוקות, את הבלינצ'סים עם הפטריות שהיו אטרקציה בכל ליל סדר ואת הסופגניות המדהימות שהפיצו ניחוח משכר בערב חנוכה. לינה נתנה לי את המתכון שלה.
בערב חנוכה אחד הכנתי את הבצק בדיוק לפי ההוראות. הבצק תפח יפה ומילא את הקערה. היות ורציתי לטגן מעט סופגניות (כי הרי כל מה שמטגנים אוכלים...), הוצאתי רק חלק מהבצק ואת השאר השארתי בקערה, כיסיתי בניילון והכנסתי למקרר ללילה.
למחרת הצצתי בקערה וראו זה פלא, הבצק תפח ומילא אותה! שוב לקחתי חלק וטיגנתי ואת השאר כיסיתי והכנסתי למקרר. ביום שלאחר מכן מצאתי שהבצק שנשאר מילא את הקערה שוב... וכך גם במשך כל שאר ימות החג. אז תגידו לי – זה לא נס חנוכה?
לקראת חנוכה הקרוב קיבלתי אישור מטלי לפרסם את המתכון האגדי לנס החנוכה שלי. אז, החלטתי להכין את הסופגניות הנוסטלגיות עם אחייני המתוקים. והנה הן לפניכם:
סופגניות הפלא של לינה
המרכיבים
· 40 גר' שמרים טריים
· 3.5 כוסות קמח רגיל
· 50 גר' מרגרינה רכה (אני השתמשתי בחמאה)
· 3 כפות סוכר
· 3 ביצים
· קורט מלח
· 3/4 כוס חלב פושר מומתק ב- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
1. להוסיף השמרים לחלב הממותק ולהשאיר לתפוח במשך כ- 10 דקות.
2. להכניס את כל המרכיבים כולל השמרים שתפחו לקערת מיקסר וללוש לבצק רך מאד.
3. להשאיר לתפוח במקום חמים למשך כשעתיים.
4. לרדד את הבצק לעלה בעובי 1-1.5 ס"מ, לקרוץ עיגולים בעזרת כוס ולהשאיר לתפיחה נוספת של כשעה. (הבצק דביק, ויש להוסיף מעט קמח לפני הרידוד). בקטע הזה שיתפתי את הילדים - רידוד וקריצת הצורות: ניתן להכין קטנות, גדולות, ואפילו עם דונטס או ספינג' עם חור.
5. לטגן בשמן עמוק (זה כבר עניין למבוגרים), להוציא ולהניח על נייר סופג.
6. למלא בריבה ולזרות אבקת סוכר.
חג שמח!





React to WordPress