כשאני חושב על המטבח האיטלקי, אני חושב על עגבניות (פומודורי) ועל רוטב עגבניות. שני רכיבים במנות איטלקיות רבות.

 

עוד ב- Onlife

פרויקט החמין הגדול: המתכונים עם טעם של בית

למה תותים הם לא רק טעימים אלא גם בריאים?

ארוחת הבוקר הכי נכונה לסדר היום שלך

 

ואז אני נזכר במחול המטורף של הסלק והעגבנית בשירו של חיים נחמן ביאליק "בערוגת הגינה". תוך כדי שאני מזמזם את השיר, אני מכין רוטב פומודורו.

 

 

 

צילום: מירה - בל גזית

 

הרוטב האיטלקי הבסיסי

תוכלו למצוא אינספור שיטות ומתכונים להכנת רוטב פומודורו: עם בצל, בלי בצל, עם אורגנו, בלי אורגנו, בתוספת רסק עגבניות, בלי תוספת רוטב עגבניות, עם עגבניות טריות, עם עגבניות מקופסא, לשרוף קודם את העגבניות בתנור, לשים רק את בשר העגבניה, לשים את כל העגבניה, לסנן את הרוטב או להשאיר אותו גס. ועוד ועוד.

 

 

צילום: דניאל לילה

 

המתכון כאן הוא איטלקי בסיסי. אתם מוזמנים לשנות, לגוון ולהוסיף לו מרכיבים כיד הדמיון הטובה עליכם.

רוטב פומודורו

מצרכים:

רבע כוס שמן זית כתית

12 שיני שום קלופות ומעוכות

12עגבניות גדולות חתוכות לקוביות

2 כפיות סוכר

מלח ופלפל

12 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1.      מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומוסיפים לו את שיני השום

2.      מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים

3.      מנמיכים את האש ומתבלים בסוכר,מלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה

4.      מוסיפים כוס מים

5.      כאשר הרוטב סמיך ומוכן,בודקים טעמים, מתקנים לפי הצורך ומוסיפים את עלי הבזיליקום.

 

 

צילום: מאגר דרימטיים

 

בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה