האם נצליח להגיע לגיל 120?
ניסיון חיי לימד אותי שכדאי להתייחס לכל המלצה ב- "כבדהו וחשדהו" כי כל מה שנחשב היום הכי בריא, ייאלץ אולי לצאת מן התפריט שלנו מחר על תקן רעל פוטנציאלי.
אז מה באמת נכון, ואיך נחליט מה לאכול כדי שכשמברכים אותנו ביום ההולדת "עד 120" זה לא יישאר בגדר מילים בלבד?
ביצים למשל:
כולנו אכלנו ערב ערב, כל הילדות, חביתה. הילדים הטובים שבינינו אכלו אפילו חביתה משתי ביצים. לימדו אותנו לאהוב ביצים כדי שכשנתבגר ניאלץ להיגמל מהן בשל עודף הכולסטרול. הזהירו אותנו שכבוגרים, אל לנו לצרוך יותר מביצה בשבוע כי אם לא, יתמלאו ורידינו הדקיקים המוליכים את דמנו ללב בשומנים מסוכנים עד מאד.
ויתרנו על ביצים בייסורים, והנה נפל על ראשינו מידע חדש.
בהמלצות שפורסמו בכנס experimental biologyב2007 הסתבר שתוצאות 9 מחקרים מראים בפירוש עד כמה גדולה חשיבותן של הביצים לבריאותינו. הביצים מכילות את כל אבות המזון: פחמימות, חלבונים , שומנים, ויטמינים ומינרלים. הן תורמות לבריאות העיניים ומסייעות במניעת קטרקט. עוד מחקר, מחקר של אוניברסיטת הרווארד , מצא שצריכת ביצים מסייעת במניעת קרישי דם, שבץ מוחי והתקפי לב. ביצים מכילות ויטמין D הנחוץ לבריאות העצמות והשיניים ומאט התפתחות של מחלות כמו סוכרת וסרטן השד, סרטן הפרוסטטה וסרטן המעי. והכי חשוב, לא תאמינו, המחקר טוען נחרצות כי ביצים בארוחת הבוקר, כחלק מתזונה נכונה, גורמות לירידה מואצת במשקל בהשוואה לארוחות בוקר נטולות ביצים.
אז מה לעשות? לאכול ביצים כל יום וכמה שיותר או להימנע מהן?
מבולבלים? גם אני.
והחלב? כולנו גדלנו על חלב
מילדות הובהר לנו באופן שאינו משתמע לשני פנים כי החלב ומוצריו הם מאבני היסוד של צמיחה בריאה. האמהות הפולניות (כל האמהות פולניות. גם העיראקיות וגם המרוקאיות והיווניות) הניחו כל ערב על צלחתנו גבינה לבנה לצד פרוסות המלפפון והעגבנייה, והשקו אותנו בכוס חלב כדי שנהיה גבוהים וחסונים.
אך שומו שמיים, הנה נוחת על ראשינו מחקר המוכיח בצורה חד משמעית שהחלב אינו מסייע לעצמות ואפילו יכול להוות גורם סיכון לסרטן ומחלות לב. המקטרגים יגידו כי חלב ומוצריו כמעט אינם נמצאים בדיאטות מאריכות חיים, וכי בני האדם לא צרכו בעבר חלב במשך מיליוני שנים טרם הציביליזציה. הם יגידו שעם גדילת צריכת החלב - גדלו המחלות הקשורות בצריכתו ובכלל. החלב לא רק שאינו מגן על עצמותינו (מיתוס עתיק ומושרש) אלא אפילו יכול לגרום נזק לעצמות. ולראייה - במדינות בהן צריכת החלב גדולה מאוד, נרשמו גם אחוזי שברי צוואר הירך הגדולים ביותר.
אז מה לעשות, לשתות חלב? להוציא אותו מן התפריט?
מבולבלים? גם אני.
וירקות אורגניים?
החלטנו לנצח את המרססים למיניהם ולפרגן לעצמנו ירקות אורגניים ישר מן הערוגה, טרי טרי מן השדה. נחיה עד 120? לא בטוח.
בשנים האחרונות הפילו עלינו נביאי הזעם סיפורים מסמרי שיער על הנזקים שנגרמים לגופינו מחומרי ההדברה. מנגד באים אחרים וטוענים כי כאשר האדם היה חי בטבע, אכל ירקות וביצים אורגניות, וכל תזונתו היתה ללא חומרי הדברה, הכל היה טרי ולא משומר - תוחלת החיים שלו הייתה 36 שנים ! ואנחנו הרי רוצים לחיות עד 120.
אז לקנות אורגני (כולל התולעת והזבובים) או לוודא שהירקות שלנו הגיעו נטולי רמשים?
מבולבלים? גם אני. וזה עוד כלום.
יסבירו החוקרים כי הגורמים העיקריים לעלייה בתוחלת החיים היא תזונה טובה שמתאפשרת על ידי חקלאות מודרנית, הידע שנרכש במיקרוביולוגיה ומאפשר הדברת זיהומים. אז אורגני טוב לנו או הורג אותנו?? מבלבל !!!
ועוד לא דיברנו על המצרך החשוב מכולם. המים.
הבהילו אותנו שהמים בארץ מזוהמים. הם מכילים, לא עלינו, פסולת מוצקה, שפכים, דלקים, אבן, ומה לא. והאמת? מבט חטוף בקומקום המים שלי העטוף באבנית אפרפרה מוכיח שאם כך יראה הגוף שלנו אם נשתה את המים ישר מהברז - בטוח שלא נגיע ל 120 שנה, מקסימום ל 120 יום.
ואני כל כך האמנתי לאייבי נתן ז"ל שהטיף לנו "שתו רק מים", ולכל המחקרים המוכיחים חד משמעית שמשקאות מוגזים וצבעי מאכל הם רעל מוצק ופצצה מתקתקת, אז שתיתי רק מים. אבל אז באו המחקרים והמאמרים המלעיזים על מקורות המים שלנו והבהילו אותי עד מוות, ואני הרי רוצה לחיות עד 120.
כל הזמן מטיפים לנו על החשיבות בריבוי בשתייה. ארצנו כל כך חמה, אנחנו מתאדים ממש. חייבים לשתות - אבל מה? אם חלב מסוכן, משקאות מוגזים הם אסון, יין משכר, מיצי פירות עתירים בסוכרים והמים המינרליים (לפי מחקרים שונים) הם עבודה בעיניים - מה לשתות?
מצאתי פיתרון, מים מסוננים.
החלטתי לרכוש מסנן מים אבל אז גיליתי כתבות שלמות על הפילטר של המסנן, שהוא בעצם מדגרה של חיידקים.
אז איך נגיע לגיל 120 למרות כל הסכנות האורבות לפתחנו?
ואיך נדע מה נכון ומה לא?
ועל מי נסמוך כשהוא כותב מה אסור ומה מותר?
אני מאד מבולבלת... ואתם?





React to WordPress