בישול בזול : ארוחה אמריקאית
הפיץ' פיט. מי מאיתנו לא חלמה לשבת שם על אחת הספות ולשתות מילקשייק תוך איזה דייט סוער עם דילן. מה? את איכותית מדי בשביל זה? אין בעיה, אז בטוח פינטזת על איזה פאי דובדבנים בדיינר של נורמה מ"טווין פיקס", לצידו של אייג'נט קופר. המקבילה שלנו לאותם דיינרים אמריקאים תהיה כנראה בית הפנקייק, שם אמנם תקבלו פנקייקים, אבל לצידם גם את החומוס- צ'יפס-סלט- שיפוד הלא סקסיים.
עוד ב-Onlife:
- איך להכין ארוחה איטלקית בפחות מ-100 שקלים?
- ארוחה סינית בפחות מ-100 שקל לרביעייה
- חוסכים זמן וכסף: קניות ב"מגה באינטרנט"
אז כנראה שעל החוויה המקורית של דיינר אנחנו נאלצים להמשיך ולפנטז. דווקא היו כמה ניסיונות ישראליים להרים דיינרים בארץ, אבל כולם, משום מה, נכשלו. וכך, כדי לקבל את האוכל האמריקאי הקלאסי, אנחנו נאלצים ללכת לדיקסי ולקבל אוכל שהוא כבר הרבה יותר איכותי ובהתאם גם הרבה יותר יקר. אז מה לעשות?אין ברירה אלא לעשות: לארגן דייט דיינר טיפוסי אצלך בבית, שיעלה הרבה פחות, ושלמענו אפילו תוכלי להוציא את הג'קט היעני פוטבול שנשאר לך מימי התיכון.
טונה מאלט
שם מאוד מתגלגל למנה שהיא בסך הכל טוסט עם טונה. בעצם, מה פתאום בסך הכל? זה הטוסט הכי טעים שיש, וכמו שהאמריקאים אומרים – גרנטי.
מצרכים ל- 4 מנות שיספיקו לשניים מאוד רעבים:
2 פחיות שימורים של טונה –אמנם אנחנו רגילים לקנות את הטונה הקלאסית של סטארקיסט, אבל אם תהיו לרגע פתוחים לשינויים, תגלו שגם הטונות הזולות יותר מצליחות לעמוד בסטנדרטים ובפחות כסף. כך לדוגמה, זו של השופרסל עולה 4.79 שקל ליחידה וזו של המגה עולה עשרים אגורות יותר.
5 כפות מיונז –הפעם דווקא אין סיבה שתתפשרו. אם אתם מחובבי המיונז של היינץ, תמצאו אותו עכשיו במבצע במגה במחיר עשרה שקלים בלבד (וב- AM/PM זה המחיר שתשלמו עבור המיונז של הלמנ'ס הידוע לא פחות). אבל אם ברור לכם שאחרי השימוש הזה הצנצנת תשאר לנצח במקרר, אתם יכולים להסתפק בקופסה קטנה של תלמה, שבשופרסל עולה 7.39 שקל ובמגה 40 אגורות יותר.
3 גבעולי סלרי– 5.99 שקל לראש שלם.
מלח ופלפל לפי הטעם
4 פרוסות לחם –היום כבר קשה לצאת לקנות סתם לחם. בכל סופר שמכבד את עצמו תמצאו לפחות שלושים סוגים מפונפנים, עם לפחות תוספת של שיפון או זיתים. למנה שלנו אנחנו ממש לא צריכים את כל אלו, אפילו להיפך – ככל שהלחם יהיה יותר פשוט – כך יותר טוב. אנחנו ממליצים על לחם לבן אחיד פרוס, שבכל המקומות עולה בסביבות השבעה שקלים.
עגבניה חתוכה לפרוסות –לא יותר משקל.
8 פרוסות גבינת עמק –שימו לב שלפעמים קנייה במשקל לא בהכרח זולה יותר. במקרה שלנו, עמק באריזה של 200 גר' עולה במגה 16.71 שקל. אותה הכמות במשקל תעלה כמעט שקל יותר.
ההכנה:
מתחילים בהכנת סלט הטונה: מערבבים את הטונה עם הסלרי והפטרוזליה, מוסיפים את המיונז ומתבלים לפי הטעם. מורחים את הסלט על גבי ארבעת פרוסות הלחם, מניחים מעל את פרוסות העגבניה ומכסים את הכל בשתי פרוסות גבינה צהובה לכל פרוסה. מכניסים את הפרוסות לטוסטר למשך כחמש דקות, עד שהגבינה נמסה.
מי שלא עסוק בספירת קלוריות, יכול לכסות כל פרוסה בפרוסת לחם נוספת ולטגן את הסנדוויץ במחבת עם קצת חמאה, עד שהלחם נהיה קריספי והגבינה נוזלת מהצדדים.
אפשר להגיש עם תפוצ'יפס, שייקר את המנה בעוד 4.29 שקל, כך שסה"כ מחירה יעמוד על 51.96.
מגדל פנקייקס
שם יפה למנה שהיא בסך הכל פנקייקים שמונחים אחד על השני. בעצם, מה פתאום בסך הכל? זה קינוח ממכר שבסופו מבינים מדוע אמריקה היא האומה הכי שמנה שיש.
מצרכים
כוס קמח –הזול ביותר שמצאנו הוא של מגה, שעולה 3.19 שקל וסתם לשם השוואה, זה של סוגת יעלה למעלה מארבעה שקלים יותר.
שקיק אבקת אפייה –גם הפעם מגה ניצחו, עם 2.29 לעשר יחידות.
כף סוכר –אם תתעקשו על הסוכר הקלאסי של סוגת, שמגיע בקופסה, תאלצו לשלם 11.99 שקל. לעומת זאת, אם תלכו על זה של מגה תשלמו 4.49 שקל.
ביצה –בשופרסל אפשר כעת למצוא קרטון של 12 ביצים במחיר של 10.94 שקל במקום ב- 12.15 שקל.
3/4 כוס חלב – כבר שכחנו שאפשר לקנות חלב בשקית. היום אולי זה נראה לנו מיושן ופחות נוח, אבל אם תחליטו לעשות לו קאמבק, תוכלו לחסוך כמה עשרות שקלים בשנה: במגה חלב 3 אחוז של תנובה יעלה 6.03 ואותו חלב בדיוק רק בשקית יעלה שקל פחות. בשופרסל הפער אפילו גדול יותר, שכן הגרסה שבקרטון תעלה לכם 6.22 שקל ואילו זו שבשקית נמצאת כעת במבצע של 4.50 שקל.
1/4 כוס סודה – המרכיב הסודי. אם רוצים אפשר לוותר עליו, אבל אם אתם בכל זאת מתעקשים על פנקייקים אווריריים במיוחד, אתם יכולים להוציא 3.99 שקל ולקבל בתמורה בקבוק סודה ממים מינרליים של השופרסל. אם אתם גם ככה נוהגים לשתות סודה, שימו לב שתוכלו לרכוש ב- AM/PM שני בקבוקים של מי סודה של שוופס בשישה שקלים.
רבע חבילת חמאה מומסת - החמאה הרגילה של תנובה לגמרי תספיק ומחירה 3.70 שקל בכל הרשתות שבדקנו.
הכנה:
שופכים את הקמח, אבקת האפיה והסוכר לקערה ובעזרת מטרפה מערבבים אותם ביחד היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הביצה, החלב, הסודה והחמאה עד שמתקבל נוזל חלק. מכניסים את הנוזל לתוך הקערה עם הרכיבים "היבשים", ושוב – בעזרת מטרפה, מערבבים את כל החומרים בעדינות.
לשים לב שלא מערבבים יותר מדי, כי אז הפנייקיקים יצאו קשים, לכן זה בסדר אם ישארו קצת גושים בעיסה. שמים על אש בינונית- גבוהה מחבת טפלון ומשמנים אותה עם חמאה. בעזרת מצקת קטנה יוצקים על המחבת כשלוש-ארבע כפות עיסה ונותנים לפנקייקים להתבשל עד שמתחילות להיווצר בועות קטנות מלמעלה. כשיש כבר די הרבה בועות, זה הזמן להפוך צד ולטגן למשך כעוד שתי דקות.
את הפנקייקים המוכנים מניחים אחד על השני, כך שמתקבל מגדל יציב של פנקייקים נימוחים. אפשר להוסיף בין פנקייק לפנקייק קצת חמאה ולשפוך מעל להכל הרבה סירופ מייפל (הזול ביותר הוא סירופ בטעם מייפל של מיטב, אותו אפשר למצוא במגה במחיר 10.09 שקל).
סה"כ המנה: 44.40 שקל.
סה"כ כל הארוחה: 96.36 שקל
אקסטרה: אם בא לכם להתפרע, הן תקציבית והן קלורית, אתם יכולים לרכוש ב- AM/PM פיינט של בן אנד ג'ריס במחיר מבצע של 19.90 שקל ולהוסיף מעל הפנקייקס. לחילופין, לערבל במיקסר 3/4 כוס גלידה עם חצי כוס חלב ולקבל מילקשייק סמיך, כמיטב המסורת האמריקאית.





React to WordPress