לא רק בשבועות: עוגת "גבינה" ללא גבינה
יש חג אחד שבו כל הצמחונים חוגגים, וזהו כמובן- שבועות. מה רע? כולם אוכלי מוצרי חלב, העיתונים מציעים שלל עוגות גבינה ובכלל, חגיגה בלבן. כיף, לא?
אבל יש חג אחד, שבו הרגישים לחלב מתבאסים הכי הרבה, וזהו כמובן- שבועות. מסכנים, כל עוגות הגבינה האלו מוציאות להם את העיניים..
אז במחווה לחבריי הטבעונים ולרגישים לחלב, תרומתי הצנועה לחג הזה- עוגת גבינה-ללא-גבינה. היא טעימה ולימונית מאוד, והיא תחליף ראוי לעוגת גבינה סטנדרטית..
המתכון נלקח מהאתר הזה ועבר שינויים שלי.
עוגת גבינה ללא גבינה
תבנית בקוטר 20
כמות- כ-10 חתיכות
מצרכים:
לשכבת הבסיס-
1 כוס אגוזי מלך לא קלויים
1/2 כוס שקדים לא קלויים
1 כף דבש
2 כפות מים
2.5 כוסות קשיו לא קלוי
מיץ מ-2 לימונים
כף גרידת קליפת לימון
4 כפות שמן קוקוס
4 כפות דבש
2 כפות מים
מלית אוכמניות לעוגה
אופן ההכנה:
1. מרסקים במעבד מזון את אגוזי המלך והשקדים. מוסיפים כף דבש ו-2 כפות מים ומערבבים היטב. משטחים על תבנית בקוטר 20 ומקפיאים לחצי שעה.
2. מרסקים במעבד מזון מאת הקשיו לאבקה. מוסיפים לו מיץ מ-2 לימונים, גרידת קליפת לימון, שמן קוקוס, דבש ומים ומערבבים את התערובת היטב (רצוי במעבד המזון) עד שהיא הופכת לקרמית. משטחים בתבנית מעל שכבת הבסיס ומקפיאים לעוד חצי שעה.
3. מורחים את מלית האוכמניות המוכנה על העוגה ומקפיאים לפחות לשעתיים.
*השכבה התחתונה יוצאת דקה, וזה מצוין כי היא קראנצ'ית. אם רוצים אותה עבה יותר, כדאי להכין 1.5 מהכמות של שכבת הבסיס
*העוגה יוצאת מעט כבדה אבל מאוד מאוד טעימה.
*שומרים במקפיא עד ההגשה.
*במתכון המקורי השתמשו ב1.5 כוסות פטל קפוא, מרוסקים במעבד מזון. אני העדפתי להשתמש במלית אוכמניות מוכנה.
סליפ.





React to WordPress