מבצע "דגלים שחורים" יוצא לדרך
בעקבות הצלחת משמרת המחאה המתוקשרת מול ביתה של שופטת בית המשפט למשפחה אספרנצה אלון, מחאה בה סופר לשכניה ולעוברים ושבים מה באמת קורה באולמה ובשאר אולמות המשפט מאחורי המושג "בדלתיים סגורות", מכריזה הקואליציה למען הילדים והמשפחה על מבצע "דגלים שחורים" שנועד, לדברי הקואליציה, "לחשוף בפני החברה והקהילה את הפעילות האנטי חברתית, הגזענית, המתועבת והמרושעת של כל מי שמקדשת מלחמה על מוסד האבהות".
נודע כי במסגרת המבצע יסומנו הכניסות לבתים ומשרדים של דמויות פמיניסטיות רדיקליות בדגלים שחורים. הכוונה היא להשתמש בדגלים בגודל דגל הלאום הסטנדרטי באורך של 110 ס"מ וברוחב של 80 ס"מ. הקואליציה מתכננת לתלות את הדגלים השחורים הללו במקומות אותם מתיר החוק אל מול הכניסות, או להעמיד דיילים ודיילות אשר ישאו את הדגלים הללו במשמרות מחאה שקטות בכניסה.
אלי דניאל, דובר הקואליציה מסביר: "הדגלים השחורים נועדו להזהיר את הקהילה והסביבה הקרובה מדמויות היוצרות מצג שווא של אזרחים חיוביים ובעלי דעות ליברליות ונאורות, אך בפועל, הם מנסים לקדם עמדות חשוכות, גזעניות, שעל החברה כולה להקיא מתוכה". עוד מוסיף דניאל "הדגל השחור מציין ומזהיר מפני פשעי שנאה: מי שמקדמת תפיסות של שנאת גברים (מיזנדריה), הסתה כנגד אבות, סילופים אקדמיים, שלא תתפלא אם דעותיה ומעשיה יחשפו בפני שכניה, משפחתה, וכל הקהילה שבה היא מצוייה.".
אחת מהיעדים המעניינים של מבצע דגלים שחורים היא עורכת הדין והמגשרת גלית סנה לוריה. מתברר שסנה-לוריה היתה חתומה על דו"ח המיעוט של ועדת שניט, מסמך שבו אמירות שנויות במחלוקת עזה, למשל הקביעה שטובת הילד אינה שיקול ראשון במעלה, וכי יש להכפיף את טובת הילד לטובתה של האשה המתגרשת והסכסוך שלה עם בעלה. כן מצויות אמירות סקסיסיטיות בדעת המיעוט עליה חתומה סנה לוריה המטפחות סטריאוטיפים כנגד גברים ומטיפות ומסיתות לאפליה נגדם, וזאת גם בניגוד לאמנת האו"ם לביעור האפלייה.
יודגש כי לדעת רבים, דעת המיעוט היא גולת הכותרת של הפעילות המיזנדרית בישראל, ומסמך היסוד של ההסתה כנגד אבות.
מתברר שסנה לוריה אינה מזכירה את המסמך עליו היא חתומה ואת עצם חברותה בוועדת שניט בקורות החיים שלה ובדף הבית שלה. עולה אף החשד כי סנה לוריה מנסה לקיים גישורים בתוך המשפחה, מתוך נקודת ראות שיוויונית כביכול, על אף הדעות הסטריאוטיפיות המטופחות במסמך. מסתבר גם שעו"ד סנה לוריה הצליחה להסיר מהאינטרנט פרסומים שחשפו את היותה שותפה למסמך, ככל הנראה באיום של תביעת דיבה.
"ניסיונות ההסתרה האלו לא יעזרו, אנו נעמוד מול ביתה של המגשרת הזו, ונחלק את המסמך שהיא עצמה חתומה עליו. נראה אותה מכחישה את חתימתה" אמר אחד הפעילים.
יאמר כי סנה לוריה הוזמנה לועדת שניט ככל הנראה כמי שעמדה בראש הוועדה לענייני גישור בצפון של לשכת עורכי הדין, אך מסמך מיום 7.8.2000 של "פרלמנט נשים", ארגון פמיניסטי מיליטנטי, מגלה שעו"ד סנה לוריה שמשה בפועל כנציגה של ארגוון נשים.
הקואליציה מבטיחה גם לפעול לשם השגת מסמכים פנימיים של ועדת שניט, אשר עשויים לחשוף ביתר שאת את הקיצוניות של שנאת הגברים בה נגועה עו"ד סנה לוריה, ופרסומם. דניאל רומז גם על השימוש המיועד: "דעת המיעוט היא ארוכה, ואי אפשר להדפיס את כולה על דגל שחור," מסביר דניאל ומפרט: "אבל ציטטות מדבריה של סנה לוריה? אני משוכנע שיהיו שם כמה אמירות קולעות, שאם נדפיס אותן על הדגלים שנתלה במקומות הנכונים הן יבהירו לכולם מה היא באמת חושבת על אבות וגברים."
מועמדות נוספות למבצע דגלים שחורים הן ד"ר דפנה הקר, אשר התפרסמה בזכות טענתה בכנסת שפרחים שגבר שולח הן סוג של אלימות. לדברי הקואליציה ד"ר הקר מצטיינת בקידום סילופים מדעיים בוטים בהזדמנויות שונות כדי לקדם שנאת גברים, וכי ראוי לחשוף פעילות המנוגדת לרוח המדע זו בפני קהילת הסטודנטים והחוקרים.
בקואליציה מסבירים שהדגל השחור מסמל את האנרכיזם החברתי ופירוק התא המשפחתי אותו מקדמות שונאות הגברים ופעילות הפמיניזם הרדיקלי, ואת האזהרה מפניו. ובאמת הקריאה לחברי הקואליציה להשתתף במבצע "דגלים שחורים" מתכתבת עם מה שאמר בית המשפט בדבר פקודה בלתי חוקית בעליל.: "כל עין שאינה עיוורת וכל לב שאינו אטום או מושחת - יזדעזעו מדברים כאלו, עלינו רק לחשוף אותם", נכתב שם.
אגב, אחד מפעילי הקואליציה ציין כי דווקא גלי עציון, הידועה בפעילותה כנגד אבות וגברים, תזכה כנראה לחסינות במבצע דגלים שחורים. "זה לא שהיא אינה מסיתה, או שהיא מצאה פסלון חסינות, אלא שנראה שדווקא החשיפה שלה כשונאת גברים ממש מוצאת חן בעיניה. היה מי שקרא לה "בהמת מגדר" (בחוסר טקט מסויים) כדי לחשוף אותה, אבל מספרים שהיא ממש אוהבת את הכינוי הזה."





React to WordPress