קולפנים – פותח 2
מה בעצם הטריק? זוית בין הסכין העליונה לשטח המגע התחתון מאפשרת לסכין לנגוס בבשר הפרי או הירק ולהשיל ממנו שיכבה דקה.
הקליפה יוצאת דרך המרווח בין הסכין למשטח. לפעמים היא נתקעת. בתכל'ס מדובר בסכין גילוח לתפוחי אדמה או, בהשאלה מתחום הנגרות - מ?קצוע לגזר.
ימין ושמאל. לשמאליים אין בעיה עם קולפן Y (סכין ניצבת לידית), אלא רק עם קולפן אנכי נטול סכין דו כיוונית.
עבור כתבה זו נבדקו קולפני Y. לרוב היצרניות ישנה כמובן גירסה לקולפן מוט (סכין אנכית לידית). חסכנו מכם את קולפן האצבע הצולע (למי שלא ידע: כן, יש דבר כזה. לא הפסדתם כלום, באמת). הקולפן הזה לא עמד בציפיות האבולוציוניות ונכחד.





React to WordPress