מרק סמיך, חורפי, מחמם ומנחם עם תוספת מפתיעה של חמצמצות שמגיעה ממלפפונים חמוצים. מושלם לימים גשומים וההכנה נמשכת דקות ספורות בלבד.

 

עוד ב-Onlife:

 

מצרכים:

4-5 מלפפונים חמוצים (במלח), חתוכים לקוביות או מגורדים בפומפייה

1 תפוח אדמה בינוני- חתוך לקוביות

3 כפות גבוהות פניני גריסים

1גזר – מגורד בפומפייה

1בצל קטן (או חצי בצל גדול)- חתוך לקוביות

150 גרם בשר מעושן- אני השתמשתי באסאדו- קוביות קטנות

מספר ענפים של פטרוזיליה/ שמיר/ קובייה קפואה של פטרוזיליה

אופציונלי – עגבנייה או עגבניות שרי

 

אופן ההכנה:

1. שמים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם גריסי הפנינה, וארבע כוסות מים. מבשלים על אש גבוהה עד שתפוח האדמה מתרכך, מה שלוקח כ 20 דקות.  כשהמים רותחים מורידים מהם את הקצף בעזרת כף.

2. מטגנים את הבצל ומוסיפים לו גזר, בשר מעושן ועגבניות.עד שהבצל הופך לשקוף, כ- 5 דקות.

3. כשהבצל במחבת שקוף, מעבירים את התערובת מהמחבת לתוך הסיר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל על אש בינוניתכ–5 דקות.

4. באותו זמן מאדים במחבת של הבצל את המלפפונים כ-2 דקות.

5. מוסיפים את המלפפונים והפטרוזיליה למרק, ממתינים עוד 2 דקות ומכבים.

 

 

מוכן!