מתכון ב-5 דקות: מרק חורפי עם מלפפון חמוץ
מרק סמיך, חורפי, מחמם ומנחם עם תוספת מפתיעה של חמצמצות שמגיעה ממלפפונים חמוצים. מושלם לימים גשומים וההכנה נמשכת דקות ספורות בלבד.
עוד ב-Onlife:
מצרכים:
4-5 מלפפונים חמוצים (במלח), חתוכים לקוביות או מגורדים בפומפייה
1 תפוח אדמה בינוני- חתוך לקוביות
3 כפות גבוהות פניני גריסים
1גזר – מגורד בפומפייה
1בצל קטן (או חצי בצל גדול)- חתוך לקוביות
150 גרם בשר מעושן- אני השתמשתי באסאדו- קוביות קטנות
מספר ענפים של פטרוזיליה/ שמיר/ קובייה קפואה של פטרוזיליה
אופציונלי – עגבנייה או עגבניות שרי
אופן ההכנה:
1. שמים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם גריסי הפנינה, וארבע כוסות מים. מבשלים על אש גבוהה עד שתפוח האדמה מתרכך, מה שלוקח כ 20 דקות. כשהמים רותחים מורידים מהם את הקצף בעזרת כף.
2. מטגנים את הבצל ומוסיפים לו גזר, בשר מעושן ועגבניות.עד שהבצל הופך לשקוף, כ- 5 דקות.
3. כשהבצל במחבת שקוף, מעבירים את התערובת מהמחבת לתוך הסיר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל על אש בינוניתכ–5 דקות.
4. באותו זמן מאדים במחבת של הבצל את המלפפונים כ-2 דקות.
5. מוסיפים את המלפפונים והפטרוזיליה למרק, ממתינים עוד 2 דקות ומכבים.
מוכן!





React to WordPress