כך נולד ההמבורגר הטבעוני

 

אצלי בבית האוכל הוא ציר מרכזי. לכל אחד מבני הבית יש כמובן את ההעדפות והטעמים שלו, כל אחד והשיגעונות שלו: שניצלים בדיוור ישיר מהמחבת, בקשות ל"עגבניות ממולאות כמו שהכנת אז", תפוחי אדמה בשמנת, או סתם מרק תירס סיני  - כל אלה הם סטנדרט יומי. וכמובן יש את  לחם הבית שאני אופה. כל אחד מבקש איזה אוכל שבא לו ? ואבא כבר יכין. הכל מגוון ומושקע, ומוקפד לפרטי פרטים. המטבח שלי הוא סדנת העבודה ואל אביזרי המטבח מתייחסים בחרדת קודש.

 

 

יש כמה קונספטים שבני המשפחה לא מכירים. למשל חימום אוכל, שניצלים קפואים מהסופר, או סתם אוכל מוכן.

 

יום אחד מודיעה בתי האמצעית שמחר יגיע החבר שלה, לארוחת ערב.  אחלה. סוף סוף נראה עם מי הבת שלי מסתובבת. זוגתי היקרה כבר פגשה אותו, אפשר להיות רגועים, אבל בכל זאת, זה סוג של אירוע . בערב התקשר גם הבן מהצבא, ובאופן מפתיע החליט אף הוא להביא את חברתו החדשה . כיף. למחרת קרקשו כל הכלים במטבח, לא היה אביזר אחד שלא הופעל, מכשיר אחד שלא הושמש.

 

ארוחת הערב הגיעה, הסתכלתי וחשבתי: אוכל מגוון ומדהים, החבורה לתפארת. רגע של נחת . ובכל זאת, משהו לא תקתק. וכמו שסבתא שלי הייתה חשה תוך חצי שנייה ואומרת  "ריבונו של עויילם, הילדים האלה לא אוכלים כלום..." הסתכלתי בצלחת של הבחור וראיתי שהוא אוכל כמו שצריך, אבל לא מהכל. הבנתי שהוא  משומרי הכשרות, אין דבר, אדע להתמודד.  ניסיתי להעביר את הצלחת עם העוף לכיוון האורחת. היא הנידה את הראש בנימוס. שאלתי "צמחונית?" ענתה " טבעונית". זה כבר היה אופרה אחרת. אשתי, הידוה בכינוייה שושנית החורש הסתכלה לעברי בחשש קל, מוודאת ששרדתי את הבשורה . לקחתי נשימה עמוקה וחייכתי. אני אוהב אתגרים.

 

אם אורחיך אינם מדקדקים בהפרדת כלים, קל לאלתר אוכל כשר: מחליפים מוצרי חלב במוצרי סויה/פטריות וכו'. אבל אוכל טבעוני זה כבר אופרה אחרת : לבשל בלי בשר, חלב, דגים, ביצים, דבש,מהווה אתגר מדרגה גבוהה. אל הסלט כבר לא ייכנסו מיונז ודבש לרוטב, גבינת הרוקפור או אווז מעושן הס מלהזכיר. ולכל מי שחושב שלאפות בלי חמאה זה קשה, אז שיוציא גם את הביצים מהמשוואה ואז נראה אותו. וכאשר מבשלים בלי ביצים, הכל מתפרק, אלא אם כן מוסיפים במקומן קסנטן.

 

אחד מהמתכונים שחיברתי לצורך העניין והפך לנכס צאן ברזל בביתנו הוא של ההמבורגרים הטבעוניים, מנה ששושנית הפכה בינתיים למנת הניחומים שלה: האוכל שהיא הכי אוהבת אחרי יום קשה במיוחד. אתם מוזמנים לנסות בבית, זה טעים בטירוף, זה בריא לגמרי, וזה מאוד מאוד פוליטיקלי קורקט.

 


המבורגר טבעוני

החומרים:

שתי סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות דק לטיגון

2 בצלים גדולים פרוסים לאורך (רצועות) לטיגון.

חצי כוס שמן זית.

כוס יין אדום.

3 שיני שום פרוסות דק לטיגון

ובנוסף, 3 שיני שום כתושות למסת ההמבורגרים.

כוס שבבי סויה מושרים במים פושרים.

כוס (לפני הבישול) עדשים ירוקות מבושלות היטב במים עם מעט מלח.

200 גרם שבבי אגוזי קליפורניה (לא לטחון את האגוזים, רק לקצוץ אותם)

חבילה גבינת טופו מרוסקת על פומפיה גסה.

חצי כפית מלח

שתי כפות סריראצ'ה או רוטב פלפל אחר.

כפית קסנטן

חצי כפית סודה לשתיה.

חצי כוס פירורי לחם.

הכנה:

  • מטגנים מחצית הפטריות במחבת גדולה על אש גבוהה עם מעט שמן זית ושיני השום הפרוסות. מורידים לקערה. חוזרים על התהליך עם המחצית השניה של הפטריות, ומורידים לקערה.
  • מטגנים במחבת עם שארית השמן את הבצל על אש נמוכה מאוד, מערבבים מידי פעם. מוסיפים מעט מים וממשיכים, עד שהבצל שקוף ומעט ענברי, מוסיפים את היין והפטריות, מטגנים ומערבבים עד שהנוזלים מתאדים. מעבירים לקערה.
  • סוחטים את שבבי הסויה, ומעבירים לקערת ערבוב (קערה שניה).
  • מסננים את העדשים, ומוסיפים לקערת הערבוב.
  • מוסיפים לקערת הערבוב : שום כתוש, טופו,שבבי סויה,עדשים, קסנטן, מלח, פלפל, סריראצ'ה,אגוזי קליפורניה. מערבבים בתנועות לישה מספר דקות, והמסה מקבלת מרקם של קציצות בשר. מוסיפים את הבצל והפטריות, מערבבים בעדינות עוד טיפה, ומכניסים את המסה למקרר לשעה למנוחה.
  • מוציאים מהמקרר, מייצרים המבורגרים בגודל המבוקש, רצוי בעזרת  פורמה: שמים קמצוץ פרורי לחם בתחתית הפורמה, יוצרים המבורגר, מפזרים מלמעלה קמצוץ פ.לחם נוסף ומהדקים.  
  • מסדרים על גבי מגש ומחזירים למקרר לחצי שעה לפחות. 
  • ההמבורגר מוכן לשימוש.

 

המלצה: אנחנו אוהבים את ההמבורגרים האלה בתנור: שימון קל של תבנית, וכפית שמן זית מלמעלה, כעשרים דקות בחום בינוני.

טיפ:

אפשר לייצר בכל גודל שאוהבים, ואפשר להקפיא ולשמור.

 

 

עוד פרטים, עוד מתכונים ועוד טעמים באתר שלי - ארומטיקה