מתכון לשבועות: פשטידת קישואים וגבינות
מצרכים:
2 בצלים בגודל בנוני - קצוצים דק דק
4כפות שמן (לטיגון)
5 קישואים מגורדים גס
1קוטג` 250 גרם - 5%
1גבינה לבנה 500 גרם - 5%
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
4 כפות קמח תופח מאליו
3ביצים
פטרוזליה קצוצה חצי כוס.
תיבול:
אגוז מוסקט 1/4 כפית
פלפל שחור לפי הטעם
1 כף אבקת מרק עוף פרווה ללא מונסודיום גלוטומט
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עד השחמה.
את הקישואים המגורדים להניח במסננת ולסחוט אותם היטב עם הידיים - להניח בצד לרבע שעה שירדו עוד נוזלים.
הקישואים מוציאים נוזלים - לכן יש להניח אותם במסננת ולסחוט היטב.
בקערה מערבבים את הגבינות, הקמח, הבצל המטוגן, הבצים, ולהוסיף את הפטרוזליה הקצוצה ולערבב הכל.
להוסיף את הקישואים שסיננו לתערובת הגבינות עם הבצים ולערבב היטב.
להוסיף את התיבול , אגוז מוסקט , פלפל שחור ואבקרת מרק עוף פרווה.
לשמן את התבנית ולהוסיף את התערובת הגבינות עם הקישואים.
תנור חם מראש 180 מעלות 45 - 50 דקות (לא טורבו - אפייה רגילה) - עד השחמה
מומלץ לאכול את הפשטידה כשעתיים אחר היצאה מהתנור, הפשטידה מתקשה ויותר קל לפרוס אותה.
חימום - אפשר במיקרו כ-2 דקות לא יותר מידי.





React to WordPress