מחקר חדש קובע: נשים בסיכון לסבול מהפרעות אכילה
מחקר חדש שנערך באוניברסיטת מישיגן בארה"ב מגלה שביולוגית, נשים מועדות יותר לסבול מהפרעות אכילה שמתבטאות בבולמוסי זלילה, מאשר גברים.
בולמוס זלילה מתבטא באכילה של כמות מזון בלתי רגילה של אוכל, ללא יכולת של שליטה עצמית. נמצא שנשים סובלות מההפרעה פי 10 מגברים. המחקר הזה הוא הראשון שמפרסם תוצאות המתייחסות להבדל בין המינים בנוגע לבולמוסי אכילה. החוקרים טוענים שלממצאי המחקר יש השלכות גם לתופעה אצל בני אדם.
בניסוי, שכלל 60 עכברושים ביחס זהה בין נקבות וזכרים, צופה האוכל הרגיל בווניל למשך שבועיים. החוקרים מצאו כי הנקבות נטו לצרוך כמות הגדולה פי 6 מהזכרים מהמזון מצופה הווניל.
הפסיכולוגית פרופ' קלי קלאמפ מאוני' מישיגן, הבהירה כי מדובר בשינוי של ממש מאחר ו"רוב התאוריות שהוצעו עד היום לגבי הפרעות אכילה אצל נשים, מתרכזות בהשפעה התרבותית והפסיכולוגית של החברה, על ילדות ונשים, כגורם להפרעות אכילה".
אולם, מאחר והמחקר בוצע על חיות, שאינן סובלות מאותם לחצים חברתיים ותרבותיים לשמור על משקל גוף נמוך ולהיות רזות, הוא מציע פקטורים ביולוגיים חדשים של הבדלים בין המינים. למעשה, המחקר החדש מספק הוכחה חותכת לכך שביולוגיה מהווה תפקיד משמעותי בהפרעות אכילה.
עתה, החוקרים בוחנים את הנקבות ובודקים אם המוח שלהן רגיש יותר ומגיב לגירויים מתגמלים כמו: מזון עשיר בשומן וסוכר. התשובות שיתקבלו במחקר יוכלו לעזור בעתיד לנשים בטיפול נגד הפרעות אכילה, בין אם בייעוץ ובין אם בטיפול תרופתי.