מתכון בריא: לביבות סלק אפויות עם פטה ונענע
מי אמר שלביבות צריכות להיות מתפוחי אדמה? לביבות סלק הן אחד הדברים היותר טעימים שיש. כמובן שאני בוחרת באפשרות הבריאה ואופה את הלביבות במקום לטגן אותן. אל תשכחו לסחוט היטב את הסלק מהנוזלים לפני שתשלבו אותו בבלילה.
לביבות סלק אפויות עם פטה ונענע
הרכיבים:
500 גרם (2-1 יחידות) סלק
75 גרם גבינת פטה עזים
2 ביצים
½ כוס קמח מלא (או קמחללא גלוטן)
½ כפית אבקת אפייה
½ בצל סגול קטן, קצוץ
חופן נענע, קצוצה
½ כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל? 180 מעלות.
2. קולפים את הסלק, מגררים גס ומניחים במסננת ל? 15 דקות (אפשר לשים כוס מתחת למסננת ולשתות את מיץ הסלק).
3. לתוך קערה בינונית מגררים את גבינת הפטה, מוסיפים את הביצים, הסלק ויתר המרכיבים ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומשמנים אותו קלות. בעזרת כף יוצקים מהתערובת לביבות בגודל הרצוי ומשטחים לגובה של 1-½ ס"מ. אופים 15-12 דקות.





React to WordPress