חו"ל ובזול: המבצעים החמים
שניה לפני שהחורף הכבד פוקד את אירופה, ורגע אחרי החגים, מחירי חבילות הנופש חוזרים להיות שפויים, וזה הזמן לקחת חופשה קצרה בחו"ל: לרומנטים, לאלה שמחפשים שקט, לאלה שרוצים קצת קולטורה ולאלה שהדיוטי עושה להם את זה.
המבוקשים
ברצלונה וברלין הפכו בשנתיים האחרונות ליעדים מבוקשים באירופה. שתי ערים תוססות, עם אינספור מסעדות טובות בכל פינה, גלריות ומוזיאונים מרשימים וגם חיי לילה סוערים למי שבעניין. אז אם עד עכשיו המחיר היה זה שהרתיע אתכם, כמה דילים אולי יצליחו לשכנע אתכם לעלות על המטוס:
בחברת "השטיח המעופף" תוכלו למצוא חבילת נופש לברצלונה בת שלושה לילות בסוף השבוע הקרוב, 21 באוקטובר, במלון ארבעה כוכבים, כולל ארוחת בוקר במחיר של 549 דולר. אותה חבילת נופש היתה עולה לכם בחגים או בקיץ כ-849 דולר.
ואם חשקתם לבקר סוף סוף בברלין, חברת "צבר" מציעה לכם בחודש נובמבר חבילות נופש בסוף שבוע במלון מדרגת שלושה כוכבים על בסיס לינה וארוחת בוקר ב-579 דולר לאדם. בחגים המחיר היה כ-700 דולר ומעלה.
סתיו אירופאי -פראג וורנה
אם אתם בעד חופשה רומנטית בסתיו האירופאי, שני יעדים שיכולים לעניין אתכם הם פראג וורנה:
חברת "השטיח המעופף" מציעה לכם חבילת נופש בת שלושה לילות באמצע השבוע לפראג במלון מדרגת שלושה כוכבים, כולל ארוחת בוקר במחיר של 399 דולר. מלון מדרגת ארבעה כוכבים יעלה לכם כ-20 דולר יותר, ולמלון חמישה כוכבים תשלמו כ-100 דולר יותר. אותה חבילה היתה עולה לכם בקיץ ובחגים כ-700 דולר במלון מדרגת שלושה כוכבים, 800 דולר במלון מדרגת ארבעה כוכבים וכ-1,000 דולר במלון מדרגת חמישה כוכבים. הטיסה יוצאת ביום ראשון הקרוב, 24 באוקטובר.
חברת "צבר" מציעה חבילת נופש בת ארבעה ימים באמצע השבוע לוורנה שבבולגריה, ב-31 באוקטובר, במלון מדרגת חמישה כוכבים, על בסיס פנסיון מלא במחיר של 289 דולר. בחגים ובאוגוסט זה היה עולה לכם 499 דולר ויותר.
קרוב, קצר וזול -רודוס, קפריסין וטורקיה
חברת "צבר" מציעה לכם חבילת נופש ברודוס, בסוף השבוע הבא, שלושה לילות, על בסיס חצי פנסיון במלון חמישה כוכבים במחיר של 419 דולר לאדם. באוגוסט ובחגים המחיר היה החל מ-539 דולר.
בקפריסין הקרובה, תוכלו ליהנות מחבילת נופש בת שלושה לילות, שמשווקת חברת "אופיר טורס", במלון מדרגת ארבעה כוכבים על בסיס ארוחת בוקר במחיר של 450 דולר. בקיץ הייתם משלמים שם 600 דולר.
וכמובן, איך אפשר בלי הקלאבים של טורקיה, שלא זכו בקיץ האחרון לראות הרבה מבקרים ישראלים. חברת "השטיח המעופף" מציעה חבילת הכל כלול במלון מפואר באנטליה, במחיר של 399 דולר כבר בסוף השבוע הקרוב והבא אחריו. בקיץ, על אף הביקוש הדל, הייתם משלמים בין 250 ל-300 דולר יותר.
קפיצה קטנה לאיטליה
חברת אופיר טורס מציעה לכם חבילות "טוס וסע" לשני יעדים בארץ המגף שמחירן היה כמעט כפול בקיץ:
לטורינו תוכלו להגיע כבר ב-28 באוקטובר ולאסוף את הרכב שיחכה לכם בסוכנות ההשכרה בחבילה של שבעה לילות במחיר של 450 דולר לאדם. בקיץ זה היה עולה לכם 750 דולר.
בחברה משווקים חבילה דומה של "טוס וסע" גם לפיזה. שבעה לילות עם רכב יעלו לכם 399 דולר. בקיץ זה היה עולה לכם 599 דולר לאדם. המחירים אינם כוללים מלון.
רגע לפני שאתם עולים על המטוס
המחירים אמנם מאוד מפתים, אבל יש כמה דברים חשובים שכדאי לכם לדעת לפני שאתם מבצעים את ההזמנה:
1. זהירות, טיסות צ'רטר. רוב הטיסות בחבילות הנופש הן טיסות צ'רטר. טיסות אלו ברוב המקרים הן זולות יותר מטיסות סדירות, אבל יש לכך מחיר. שעות הטיסה הן בדרך כלל בשעות לא קונבנציונליות, וכך גם שעת הנחיתה. אתם יכולים למצוא את עצמכן נוחתים בברצלונה בארבע לפנות בוקר, כשקבלת החדר מתבצעת רק בשעות הצהריים. כמו כן, יש לא מעט עיכובים בטיסות אלו, ולעיתים רחוקות יותר אף ביטולים, לכן חשוב לבדוק את שעת ההמראה הסופית באתר האינטרנט של רשות שדות התעופה או במוקד הטלפוני כמה שעות לפני הטיסה.
2. לפעמים כדאי להיות ספונטניים. יש לא מעט דילים לספונטנים מביניכם, שמוכנים להמריא ליעד בתוך 48 או אפילו 24 שעות. לרוב אלו מקומות אחרונים שנותרו בידי סוכנויות הנסיעות והמחירים שלהם יכולים להגיע ל-75 אחוז מהמחיר המקורי. בין אתרי הסוכנויות שתוכלו למצוא בהם מבצעים כאלו נמנים הדקה ה-90, גוליבר, אופיר טורס ואתר האאוטלט של השטיח המעופף – 24hrs. אבל גם לאלו שלא יכולים לעזוב הכל ולטוס, יש בעונת החורף לא מעט מבצעים מיוחדים של מכירה מוקדמת ולא מעט סוכנויות נסיעות מציעות במסגרת מבצעים אלו הנחות של עד כ-30 אחוז. שווה להיכנס מדי פעם לאתרי הסוכנויות ולבדוק.
3. בדקו מה מזג האוויר ביעד אליו אתם נוסעים. סתיו וחורף אירופאי יכולים להפוך את החופשה שלכם למאוד רומנטית, אבל יכולים באותה מידה גם להרוס אותה. לכן, לפני ההזמנה חשוב לבדוק מה מזג האוויר הצפוי ביעד, ואם צפויות סערות יוצאות דופן. קחו בחשבון שcאתרי נופש "קייציים", העונה לקראת סיומה, כך שהמחיר זול, אבל חלק גדול מהפעילויות בעצם לא קיימות.
4. השכרת רכב בחו"ל. אם אתם מתכננים לשכור רכב בחו"ל, כדאי שתבצעו את ההזמנה מהארץ. התעריף ברוב המקרים זול יותר, וכך גם תבטיחו את זמינות הרכב מייד כשתגיעו. בעונות התיירות החמות (בקיץ ובעונות החגים הנוצריים), אם לא תזמינו מראש, ייתכן ותתקשו למצוא רכב להשכרה.
5. רישיון נהיגה בחו"ל בתוקף. חשוב לוודא את תוקף רישיון הנהיגה שכם לפני שטסים, ואת דרישות החוק במדינת היעד. רשיון הנהיגה הבינלאומי הממוחשב המונפק בישראל תקף כיום במרבית מדינות העולם, אולם ישנן מדינות שלא מסתפקות ברישיון הנהיגה המגנטי המונפק בארץ ודורשות בנוסף אליו גם הצגת רישיון נהיגה בינלאומי. רישיון בינלאומי מונפק באמצעות אשת טורס, טלדור, מ.מ.ס.י ורשות הדואר.





React to WordPress