שתי חברות, שלוש מנות והרבה טעים
החיבור עם רבקה חברתי מאוד מיוחד וגם נדיר. היא גרה רחוק ממני, בגוש עציון, עובדת במשרה מלאה, היא בעלת משפחה גדולה (כולל נכדים), והמרוץ היומיומי שלי ושלה לא מאפשר פגישות של ממש. הפעם האחרונה שנפגשנו היתה הרבה לפני פסח. אני זוכרת את זה כי קבענו להיפגש אחרי פסח, כשיגמר "בלאגן" החגים. למעשה המשפט "מתי נפגש על כוס קפה?" הפך לבדיחה קבועה שנגמרת ב "אולי בפנסיה, אולי" ובכל זאת, על אף חוסר הזמן האין סופי, לאתגרים קולינריים מסתבר שיש לה זמן.
רבקה מרימה הפקות מעוררי התפעלות: לצד עוגות שמרים שתכין לכדי שלמות- ותמיד בכפולות של 10 (זה בגנים ההונגרים שלה), היא תגיש מגוון מקרונים בכל הצבעים כדי לקשט, עוגות גבינה שהיא תשלח עם בעלה לעבודה, בר סושי באורך 3 מטר לקידוש של שבת בבוקר בבית הכנסת, וגם תפתיע אורחת חביבה שאוכלת עם מצפון- בארוחה בת 18 מנות טבעוניות. כזאת היא רבקה. חברה טובה. בשביל לפנק אחרים יש לה אנרגיה למכירה, רק שהפעם אני זו רציתי לפנק אותה והמשימה היתה לגרום לה להגיע עד אלי. אתגר לא פשוט בכלל בהתחשב שעדיין לא הגענו לגיל הפנסיה המתכונן.
ידעתי שלא אוכל להביא את רבקה "סתם" להתפנק אצלי, ולכן מלכתחילה פניתי אליה כדי שתהיה שותפה מלאה למשימת בישול שלוש מנות עם טוויסט מפתיע ויצירתי. הרעיון עבד וכך מצאנו את עצמנו רבקה ואני, בונות תפריט צבעוני ומגוון החל משלב התכנון, דרך שלב הביצוע וכלה בשלב הצילחות, הסטיילינג וצילום התוצאה הטעימה. רבקה הציעה שנלך על תפריט איטלקי, אבל כיפי, קל, צבעוני ורענן, ואני הסכמתי בשמחה. את כל המתכונים רשמתי מראש ונתתי לה לבדוק מבעוד מועד ולתקן כדי להיות בטוחה שהכל יהיה לטעמה. די מהר הגענו להסכמה מלאה
מה בתפריט?
המנה הראשונה הוגדרה כסלט חם קר: בבסיס החלק הקר שפע חסות צעירות, פקאנים, בצל ירוק, חמוציות, גבינת פטה ועוד, והחלק החם כלל רביולי בטטות שעברו קודם בישול ולאחר מכן הוקפצו בתערובת פטריות ובצלים. הסלט היה כל כך מוצלח שכבר למחרת הכנתי שוב את המנה בשביל בני הבית שהתלוננו שכל המנות הטובות תמיד נאכלות בזמן הצילומים.
סלט רביולי ופטריות צילום:בני גם זו לטובה
המנה השניה היתה מחווה לסלט הקפרזה הקלאסי האיטלקי. במקור משלב הסלט עגבניות, בזיליקום וגבינת מוצרלה, ובגרסה שלנו רביולי שלושת הגבינות הצטרף, כדורי גבינת עזים עטופים בקצח החליפו את המוצרלה, והכל הוגש על שיפוד לצד פסטו טרגון. בסופו של דבר התקבלה מנת קוקטייל יפהפייה ומאוד טעימה שכיף להכין ועוד יותר כיף לנשנש. מנה קלילה להכנה ומעולה בטעם.
שיפודי עגבניות, רביולי וגבינת עיזים בקצח על פסטו טרגון צילום:בני גם זו לטובה
את המנה האחרונה רצינו עשירה ומפנקת, אבל גם קיצית ורעננה ולכן בחרנו בסמיפרדו לימון ווניל על סירופ דובדבנים. בשביל להכין את הגלידה הזו אין צורך במכונת ייעודית, רק בסבלנות ודיוק, והתוצאה הסופית היא קינוח במרקם קרמי מושלם. את סירופ הדובדבנים הכנתי במיוחד בשביל רבקה: בישלתי יחד יין אדום, קליפת לימון וחלק מהמיץ הנמצא בצנצנות של הדובדבנים החמוצים, ואחרי צמצמום על אש קטנה נוצר רוטב בעל ניחוח נהדר שהשתלב בצורה משולמת עם הגלידה. הניחוח הלימוני המגיע מקליפת הלימון, שמר על מנה מאוזנת ולא חמוצה מדי. רבקה, אגב, היא זו שלפני מספר שנים הכירה לי את המיץ הנמצא בצנצנות של הדובדבנים ואמרה "זה חומר גלם נהדר", ובאמת, מאז אני עושה בו שימוש תדיר.
סמיפרדו לימון צילום:בני גם זו לטובה
בני גמזו לטובה, הצלם, הגיע עם המון כוונת טובות ותובנות, אך כשראה את הסט שעיצבנו אנחנו לצורך הצילום, הניד בראשו פעמיים לשלילה ופירק הכל. "טעות גדולה עשיתן", הוא הכריז, "אם רוצים לצלם צלחת קטנה, אסור להציב מאחוריה כלי גדול שיגנוב את כל הפוקוס, וכנ"ל לגבי המפה הצבעונית שגוזלת מהמנה האדומה את כל תשומת הלב".
התוצאה: מעצבים "סט" חדש. בני פירק את הציוד שלו, הרכיב את המצלמה, סייר במטבח כדי להכיר את המנות והתחיל לצלם, להסביר על זוויות, נתן לנו לשנות את כיווני התאורה כדי להתרשם מההשפעה של האור על מראה המנות, ענה על כל השאלות, היקשה בקושיות כדי לבדוק ערנות, והכל באווירה מאוד נעימה ובסבלנות.
בסופו של יום התקבלו מנות טעימות מאוד, עם תמונות מאוד יפות. ואני זכיתי סוף סוף לשבת על כוס קפה עם רבקה. כדי לקבוע פגישה נוספת עוד לפני שנחצה את גיל שישים, אצטרך בוודאי למצוא אתגר קולינרי נוסף שיביא אותה למשכני, מצוידת, כמו תמיד, בעוגת השמרים המפייסת שלה, שלה אף פעם לא מסרבים.
ועכשיו למתכונים:
סלט מוקפץ עם רביולי בטטה, פטריות, בצל סגול ופטה עזים
סלט חם וקר, עם מגוון מרקמים, מגוון צבעים, ובעיקר טעים מאוד.
מצרכים לסלט
3 כוסות עלי חסות צעירות
1 כוס פקאנים
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס עלי אורגנו טריים
מצרכים לחלק המוקפץ
1 חבילה של רביולי במילוי בטטות של שטראוס
כפית שמן זית
1 בצל סגול פרוס
250 גרם פטריות טריות חצויות
1 כפית רוזמרין טרי קצוץ
מלח ופלפל שחור
בנוסף
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
200 גרם גבינת פטה עזים חתוכה לקוביות
שיטה מצוינת לחיתוך בצל ירוק צילום:בני גם זו לטובה
אופן ההכנה:
3. מוסיפים את הרביולי המבושל, מערבבים עד שכולו מצופה בתערובת הפטריות, יוצקים את תכולת המחבת לקערת הסלט, מתבלים בשמן זית ולימון, מוסיפים את גבינת הפטה, מערבבים ומעבירים לקערה הגשה. מגישים מייד.
סלט מוקפץ עם רביולי פטריות, בצל ופטה עיזים. כך מעצבים טריות צילום:בני גם זו לטובה
רגע לפני שמגישים צילום:בני גם זו לטובה
החומרים מחכים לעבודה צילום:בני גם זו לטובה
משפדים בעדינות מבלי לקרוע את המרכיבים צילום:בני גם זו לטובה
לבלוג של מרילין איילון - ma blogeria





React to WordPress