נדודי שינה
אז אני קלרה יושבת ערנית בשעות לא הגיוניות ומקלידה....
דבר ראשון: נדודי שינה, במקום שהתכרבל עם אהבת חיי אישה מדהימה אשר מנמנמת את שנת היופי שלה, ממש כאן לצידי אני יושבת לתוך הלילה ומקלידה. השתדל להמנע מהמרמורים בסך הכל נחמד לי, אבל אני מותשת. יש לי חופש מחר ואני מקווה לפרודקביטיות.
שנית: מה הספר ומה אומר על עצמי?
צעירה טבחית חובבת ומקצועית, מי היה חושב שלטפס על השייש בגיל 5 יוביל אותי למשהו.?! תופרת רוקמת מציירת קוראת ספרי בישול ומדע בדיונית מכורה לחלוטין לכל תוכניות הFBI האמריקאיות. משועממת לפרקים וחסרת חיים....
צעירה כבר אמרתי???
אנחות השינה של אהובתי ממלאות את החדר יחד עם נקישות המקלדת ואני לוגמת מכוס קפה חמה שלצידי. שורפת עוד לילה ללא שינה, כמובן שאפשר להאשים את הקפאין אבל זכור לי לטובה מחקר אמריקאי שהתגלגל לידי, מלפני כחודש ימים. בנוגע להשפעות הקפאין על החיים ועל איכות השינה בפרט, מסתבר שבאופן מפתיעה כמו לאקמול ולייתר הסמים האדם מסתגל ומתחסן להשפעתו הממריצה פלאים.
עם ככה השפעתו פגה בשלב מסויים או מצתמצמת באופן משמעותי. ובנוסף הסטטיסטקה שלי- אני שותה קפה יותר מ-10 שנים וזכור לי ימים רבים שלמרות ששתית שתי כוסות קפה לפני השינה אחת בשובי מהמטבח והמשמרת המפרכת ואחת ממש אחרי המקלחת במיטה בחלוק. עדין הצלחתי להרדם ללא קשיים מיוחדים, איך לאחרונה השינה הפכה ללא הגיוני וכמאת ללא נסבלת.
אני מוטרדת מעבודה, מהחיים, מעבודה, מחיי שלי, מחיי הסובבים אותי, ההורים שלי ועוד פעם עבודה...
אני בן אדם נוראי אני לוקחת וגוררת את כל המטענים לבית ואז לא נירדמת. ובנוסף מעמיסה את כל הבררה הזו על אישתי. או שורפת את הזמן במתכונים חדשים במטבחים אירופאים ממאמרים והמון המון המון מחשבות על טעמים .
הידעתם ?
אוכל כמו מוזיקה ניתן לחוש גם רק בדמיון? יש לי עשרות מתכונים שידי קצרות וזמני דל מכדי שהגשימם למציאות. וכמו חתול ששומר על גביע שמנת אני גרה מעל לשוק. להתעורר בבוקר לריח לחם טרי וצעקות הרוכלים (רק היום!! רק היום! עגבניות מלפפונים!!!)
ובכל זה ובכל הטרוף הזה, קוצר הזמן האוכל מאות תחביבים ואין ספור טיולים לשוק מלווה אותי אישתי אהובתי האחת והיחידה ירדן.
כמה שאני אוהבת אותה....
ירדן אהובתי....
ולסיום: הפרגן במתכון פיצה ביתית פשוט ביותר הישר משולחן ארוחת הערב שהיה לנו היום.
(פיצה לשני אנשים בכיף!!)
ראשית פותחים בצק תופח על בסיס שמרים
קמח 350-400 גרם
כף שמרים חודש הריון שלישי (גדושה במקצת)
כפית מלח שולחן
מים חמימים 200 מל
אופן הכנה: מערבבים את המלח עם הקמח בקערה יוצרים גומה במרכזה שופכים את השמרים ועליהם ללא גינויי כבוד מיותרים שופכים מים על השמרים מתחלים לבחוש עם יד אחת במעגלים ואוספים את הקמח, אין צורך וזה מיותר לחלוטין לגרד את כל הקמח מדפות הקערה, לבצק יש את הכיבולת שלו וגושי בצק יבשים קטנים מדפות הקערה לא התכבלובברכה, תעבדו פשוט ונקי.
תעבירו את הבצק למשטח נקי ומקומח קלות
על הבצק להיות קצת קשה ומעת דביק
תתחילו ללוש אותו ותמהלו אותו במעט קמח עד אשר וחדל להיות דביק ונהיה רך.
ואז....
תלושו אותו עוד 7 דקות (אל תוותרו לעצמכם אחרת השמרים לא ירקדו את הריקוד השמח שלהם והם לא יתפחו והבצק יהיה גושי קשה ולא רך לא נימוך ועצוב במיוחד)
תניחו בצד תחת מגבת עד שהוא מכפיל את גודלו חצי שעה כול היותר
ובזמן הזה.....
רוטב עגבניות פשוט: בצל מטוגן עגבניות קצוצות (אפשר ורצוי עם קליפה המון המון טעם) שום פלפל מלח טימין אורגנו או מה שבא לכם (אפילו בזילויקום ופטרוזיליה) אפשר להשתולל ולהוסיף אפילו קוביות גמבה אדומה... מבשלים הכל בסיר קטן לתערובת אחידה תחת מכסה.
מרסקים את הכל- לא חובה כמובן, זה יצא טעים בכל מקרה :)
ובמקביל:
חותכים תוספות-מה שבא לכם !! אפילו טבעות קישויים זה טעים.
אחרי שהבצק מוכן לשים אותו עוד 2 דקות בעדינות (אחרת השמרים ימותו) מרדידים לעובי הרצוי זכרו זה יתפח מעת מכסים ברוטב עגבניות עם כף מגרדים גבניה (צהובה 28 אחוז מעולה למשימה) מפזרים תוספות-חשוב שתזכרו!!!- עובי התוספות והגבינה לא עמור להיות יותר עבה מבצק הפיצה, שימרו על פרופורציות.
לתנור ל-180 מעלות 15-20 עד שהתחתית קריספיט הגבינה נמסה והשוליים כבלו צבע עדין
שיהיה לכולם בתאבון
זכרו הרבה תלוי במזג האוויר בלחות ובאיכות התנור שלכם, כמו כן מבשלים באהבה או שלא מבשלים בכלל וכמובן שלא אופים עם האצבע על הדופק....
קלרה





React to WordPress