הסוד של ויקטוריה : איך הוקמה אימפריית ההלבשה התחתונה?

רוי ריימונד בסך הכל רצה לקנות לאשתו ג'יי תחתונים. באביב של 1977 באחת השכונות השקטות של סן פרנסיסקו קליפורניה, לא היו לריימונד הרבה אופציות לשופינג מסעיר של לבנים סקסיים. תחתונים וחזיות נמכרו בעיקר בבתי הכלבו הגדולים במחלקות שנוהלו על ידי נשים מחמירות בגיל העמידה וההיצע נע בין חלוקי מגבת לכותנות לילה צנועות ופרקטיות. הפריטים המהודרים שעוצבו בהשראת כוכבות הוליוודיות נמכרו במשורה מתחת לדלפק וגררו מבטי ביקורת מצד גברים שביקשו לרכוש אותם לנשותיהן. ריימונד החליט לשנות את השיטה. הוא לווה 80 אלף דולר מהבנק ומהוריו הקשישים ופתח את החנות הראשונה של "ויקטוריה סיקרטס" בקניון ששכן באחד האזורים המבוססים של העיר. תוך פחות מעשור ולאחר שהחליפה בעלים הפכה הרשת של ויקטוריה סיקרט'ס לאחת מהרשתות הקמעוניות הגדולות בעולם עם הכנסות של 6 מיליארד דולר בשנה ויותר מ-1000 חנויות ברחבי העולם.

תמונה של אחת החנויות של ויקטוריה, עדיפות כמובן לחנות בדיוטי פרי

 

סקסי, מחמיא ונגיש

"ויקטוריה סיקרטס" נקראת, תאמינו או לא, על שם המלכה ויקטוריה ששלטה במאה ה-19 באנגליה. ויקטוריה נתנה את ההשראה לשם רשת ההלבשה התחתונה הגדולה ביותר בעולם הן בשל השמועות על ענייני המיטה שלה ושל בעלה (לשניים היו תשעה ילדים) והן בשל סגנון העיצוב הויקטוריאני והרומנטי שהתווה את האווירה החושנית בחנויות הרשת. הרשת הפכה את שופינג הלנז'רי לפעילות כיפית ויומיומית  שמיועדת לנשים ולחברותיהן (אל תדאגו, גם גברים קונים בויקטוריה. בעיקר מתנות ליום האהבה, ימי הולדת וכמתנות לחגים). כיום לצד ההלבשה התחתונה מציעה הרשת מגוון של מוצרים משלימים שבמקרים מסוימים הפכו למוצרים יותר פופלאריים מהבגדים עצמם. על המדפים של הרשת ניתן למצוא קרמי גוף ובישום בעלי ריח דומיננטי ושמות רומנטיים, מוצרי קוסמטיקה ואיפור שזכו בפרסים ואפילו הלבשת ספורט ואוספי מוסיקה בהשראת רוח המותג.

תמונת פקשוט של המוצרים, עדיפות לקרמים\בושם

 

המלאכיות של ויקטוריה

מה הופך את ויקטוריה סיקרטס למותג ההלבשה שהכי כיף לקנות? בעיקר הפרזנטוריות היפיפיות שלנו שעוזרות לנו לדמיין שבכל אחת מאיתנו יש ג'יזל. בתצוגת האופנה השנתית שעלותה מוערכת ב-12 מיליון דולר נחשפות כל שנה "המלאכיות של ויקטוריה". הן לרוב הדוגמניות החטובות ביותר בעולם שמצליחות להציג דגמי תחתונים זערורים כאילו היו לבושות בשמלת נשף אלגנטית. במהלך השנים דיגמנו למותג דוגמניות על כמו ג'יזל בונדשיין, היידי קלום (שהתייצבה לתצוגה 3 שבועות לאחר הלידה), מירנדה קייר, רבקה רומיין, טיירה בנקס, אדריאנה לימה, הלנה כריסטנסן וסטפני סימור. גם היום, חוזה דוגמנות  עם ויקטוריה סיקרטס נחשב לאחד החוזים הנחשקים בתעשייה.

 

למה שלא תפנקי את עצמך?

אחרי מהפך תדמיתי בשנות התשעים שנועד להפוך את החנויות של ויקטוריה לצבעוניות וכיפיות יותר עבור נשים, הפכו הביקורים בחנות לחוויית קנייה שרבים מנסים לחקות. כל חנות נראית כמו חדר הלבשה אינטימי שמזמין להיכנס. ברשת שמים דגש נרחב על שירות והתנסות במוצרים ודיילות מוקפדות ושופעות ידע מסתובבות בין הלקוחות ומציעות להן להתנסות בשפתון או בושם לצד המלצות על ליין החזיות החדש. שקיות המותג הורודות הפכו לסמל סטטוס בולט בקרב נשים בכל העולם ולא נדיר לראות צילומי פפארצ'י של סלבריטאיות מהשורה הראשונה עם השקית הורודה. אז למה שלא תפנקי את עצמך?