40 מעלות בחוץ, אוגוסט משתולל והילדים אתו. כל מה שאתם רוצים זה לברוח מהבית לכמה שעות, להיות עם חברים ושהילדים ימצאו לעצמם תעסוקה מספקת. אז נכון שהחום יציק אבל אין כמו פיקניק על כר דשא מוצל כדי להרגיש חופש. ליקטנו עבורכם מספר מתכוני שפים שיעזרו להפוך את הפיקניק שלכם לפיקניק המושלם.

 

תום פרנץ 

סלט תפוחי אדמה ברוטב יוגורט עשיר (ל - 6 מנות)

 

החומרים: 
1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה שטופים

6 ביצים קשות

מלח ופלפל לפי הטעם

2 גביעים יוגורט דנונה יווני (260 גרם)

¾ כוס (180 גרם) מיונז איכותי (או ביתי)

2 גבעולי סלרי פנימיים בהירים וקצוצים

2 בצלים ירוקים קצוצים

 

לרוטב: 
1 כף חרדל ד'יזון

2 כפות רוטב חזרת לבנה או 1 כפית שורש חזרת מגורר דק

3 שיני שום כתושות

2 כפיות זרעי סלרי (או זרעי חרדל)

 

 

 

להגשה:

עירית קצוצה דק או בצל ירוק פרוס דק

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים אך לא מתפוררים, ונזהרים מבישול יתר. מסננים ומניחים אותם להצטנן ולהתייבש. לאחר כשעתיים, קולפים אותם בזהירות, חותכים לפרוסות ומעבירים לקערה.

2. קולפים את הביצים הקשות בזהירות, חותכים לפרוסות ומוסיפים לקערה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

3. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את היוגורט, המיונז, הסלרי, הבצל הירוק והלבן, החרדל, החזרת, השום וזרעי הסלרי (או החרדל) ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. טועמים, הרוטב צריך להיות עז טעמים. הערבוב עם תפוחי האדמה והביצים יאזן אותו.

4. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה והביצים ומערבבים בזהירות. משהים כשעה לספיגת הטעמים. מקשטים בעירית קצוצה או פרוסות דקיקות של בצל ירוק. 

 

 

קציצות פרסה

השף בני אשכנזי - מסעדת טורו החדשה במשכנות שאננים בירושלים

 

החומרים: 

1 קילו תפוחי אדמה  דזירה

1/2 קילו כרישה חתוך דק

5 ג? שום כתוש

6 ג? מלח

1 ג? פלפל שחור גרוס

3 ג? סודה לשתיה

1 ביצה

1 כוס קמח

5 ביצים

2 כוסות פירורי לחם

 

קציצות פרסה ותפוא - מסעדת טורו החדשה. צילום דניאל לילה

 

אופן ההכנה:

מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה במים עם מלח גס כמשך שעה ורבע.
קולפים ומגרדים בפומפייה,
מאדים בסיר כרישה ושום עד ריכוך
בקערה מערבבים את תפוחי האדמה ומסת הכרישה עם מלח ,פלפל,סודה לשתיה וביצה
מחלקים ל-25 ג? כל כדור ומצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם.
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
אפשר לטבול ברוטב איולי שמכינים מראש ושומרים בצנצנת.
 

רוטב איולי חרדל לימוני
1/2 ק?ג מיונז 

15 ג? שום כתוש

40 ג? מים

35 ג? מיץ לימון

2 ג? מלח

 

*מערבבים את כל החומרים היטב

 

 

ניוקי ריקוטה עם פטריות יער, פרמז'ן וסירופ יין אדום

מתכון של השף חיים סבג לקייטרינג מעשייה

 

מצרכים לרוטב:

750 גרם פטריות חתוכות - פורטובלו, ירדן ומלך היער

1 מיכל שמנת מתוקה

50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

50 גרםחמאה

1 כוס יין אדום

2 כפות סוכר

מלח ופלפל

 

 

 

אופן ההכנה:

הכנת הרוטב:

שמים את כל הפטריות ביחד עם חמאה בסיר כבד מאוד, מכסים ונותנים לפטריות להגיר את הנוזלים שלהן החוצה 10-15 דקות. מוסיפים חצי ממיכל השמנת המתוקה וממשיכים לבשל כחמש דקות נוספות, ממליחים ומפלפלים. שומרים בצד.
 

הכנת סירופ יין אדום:

מצמצמים ביחד יין וסוכר לציר עד שהופך להיות סירופ מרוכז. שומרים בצד.

 

הכנת קציפת הפרמז'ן:

מקציפים את יתרת השמנת, מוסיפים בסיום פרמז'ן ובמידת הצורך מלח. שומרים בצד.

 

להרכבת המנה:

מרתיחים מים וממליחים, מכניסים את הניוקי, ברגע שצף מוציאים, מערבבים עם הרוטב, מפזרים מעל נגיעות של קציפת פרמז'ן וטפטופי סירופ יין אדום. 

 

 

סלט סלק חיטה ורוקפור

השף יוחנן ברנשטיין מחנות האוכל "יוחנן"

 

החומרים:

8 סלקים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות 1 ס"מ

3 בצלים סגולים גדולים חתוכים לקוביות 1 ס"מ

 4 כפות שמן זית

 2 כפות סוכר

כף שטוחה מלח

400 גרם חיטה

לתיבול:
צרור עירית קצוצה

חצי צרור פטרוזיליה

מיץ מחצי לימון

 

יוחנן. סלט סלק חיטה ורוקפור . צילום בן יוסטר 

 

אופן ההכנה:
מאדים בצל וסלק בשמן כחמש דקות

מוסיפים מלח וסוכר ומכסים במכסה

מערבבים מדי עם ובזמן שהסלק מתבשל מבשלים את החיטה:

שוטפים את החיטה היטב ומבשלים בסיר עד לרתיחה. מוסיפים לבשל 17 דקות.

מוודאים שהסלק התרכך מוציאים מהסיר, מסננים ומצננים

 מוסיפים את החיטה המבושלת ומערבבים הכל עד שהחיטה נצבעת באדום

לאחר שהתערובת מתקרר, מתבלים בעירית קצוצה,  פטרוזיליה ולימון
מערבבים היטב ומוסיפים רוקפור בהגשה