פסטה בצהריים: מתכונים קלים לילדים רעבים
שנת הלימודים מאתגרת את ההורים, בין השאר, בהכנת ארוחות צהריים לילדים. בין שניצל, קציצות, סלטים, פירה, צ'יפס ופתיתים, הרעיונות נגמרים ולעתים גם הסבלנות. בעוד שבוע המירוץ לארוחת הצהריים מתחיל שוב, ואם חיפשתם משהו קל, מהיר ומזין להכין להם שיחממו לבד אפילו - קבלו 3 הצעות משלושה בלוגרים מקצועיים.
פסטה בשמנת ופטריות
יהודית אביב, בלוג "הלוחשת לאוכל"
חומרים ל - 4 מנות:
1 חבילה פסטה מכל סוג
2 שמנת מתוקה
1 שן שום
מלח
פלפל
מעט אגוז מוסקט
30 גרם חמאה לרוטב + 20 גרם חמאה לפסטה.
חבילת פטריות טריות חתוכות לפרוסות
1-2 כפות קורנפלור
1/2 כוס חלב
להקרמה: 100 גרם גבינת פרמז'ן או מוצרלה מגוררים.
אופן ההכנה:
לבשל את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי השקית, לסנן, לשים 20 גרם חמאה ולערבב.
הרוטב:
להמיס חמאה בסיר קטן. לכתוש את שן השום ולטגן תוך כדי ערבוב. להיזהר שלא לחרוך את השום כי הוא נעשה מר. להוסיף פטריות חתוכות ולטגן קלות. להוסיף את השמנת ולבשל על אש נמוכה במטרה להסמיך מעט את הרוטב.
להוסיף מלח, פלפל ואגוז מוסקט. בקערית נפרדת לשים קורנפלור וחלב ולערבב היטב. להוסיף לסיר תוך כדי בחישה עד שמסמיך. לתקן תיבול. לשים את הפסטה בצלחת הגשה רחבה ומעט עמוקה, לשפוך מעל את הרוטב. לערבב היטב. לזרות מעל את הגבינה ולהכניס למיקרוגל או לתנור להקרמה.
צילום: shutterstock
רומי אטינגולד, בעלת הבלוג romina e la cucina, ובעלת מעדניית פסטות בתל מונד. מעבירה סדנאות פסטה לגדולים ולקטנים.
פסטה ברוטב עגבניות וטונה
מרכיבים:
חצי קילו ספגטי
בקבוק של רסק עגבניות
100 גרם טונה מסוננת
3 חתיכות פילה אנשובי
שן שום
מעט שמן זית
מלח,
פלפל,
פפרונצ'ינו,
אורגנו יבש
כף צלפים או מעט זיתים שחורים
אופן ההכנה:
במחבת שמים מעט שמן זית עם שן שום מעוכה והאנשובי
מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מבשלים מספר דקות
מוסיפים את הטונה וממשיכים לבשל, לא יותר מחמש דקות
מוסיפים את הצלפים או הזיתים
ואפשר להגיש
אופציה נוספת להכנה:
זמן הבישול של הספגטי הדק הוא בדרך כלל בין 3 ל-5 דקות, זאת אומרת שאפשר להעמיד את הסיר עם המים, עד שהמים רותחים הרוטב כבר מוכן,
כשזורקים את הפסטה זה בערך השלב שמוסיפים את הטונה, כך שבצ'יק צ'ק יש לכם ארוחה קלילה כייפית וטעימה.
צילום: shutterstock
השף נדב שרז, מסעדת מנואלה
פסטה זוקיני וריקוטה
מתכון ל-4 מנות
חבילה טורטליני
120 גרם ריקוטה
3 יחידות זוקיני
1 גרידת מ- 1 לימון
חופן פטרוזיליה
מעט זעתר/אורגנו קצוץ
מלח
פלפל
מעט צ'ילי – לפי הטעם
4 שיני שום טריות פרוסות
שמן זית
הוראות הכנה:
בסיר גדול מרתיחים כמות גדולה של מים עם חופן מלח.
בכלי ערבוב מערבבים את הריקוטה, גרידת הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל
את הזוקיני חוצים לאורכו וכל חצי פורסים לפרוסות דקות.
במחבת גדולה מטגנים את הזוקיני עם מעט מלח. כאשר הם משחימים מוסיפים את השום והצ'ילי, מוסיפים מעט מים(כ-5 כפות) ממי הבישול של הפסטה ומכבים את האש. מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה" (כ- 3-4 דקות) ומסננים.
מעלים את המחבת לאש בשנית, מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מניחים בצלחת ומעל שמים את תערובת הריקוטה והבזיליקום ומעט פטרוזיליה.
צילום: shutterstock





React to WordPress