הפטיסרי שאסור לפספס בפריז
קרל מרלטי (CARL MARLETTI) עבד שנים רבות בתחום הפטיסרי, כולל במשרת השף פטיסייר של ה"גראנד הוטל אינטרקונטיננטל" וקפה דה לה פה (CAF? DE LA PAIX) המוכר, ממש ליד האופרה גרנייה. אחרי שהתחכך בשף פטיסיירים המובילים של צרפת ועבד אתם במטבחים שונים, פתח מרלטי בשנת 2007 את החנות הראשונה שלו בפריז. מרלטי החליט להתמקם ברובע החמישי, על רחוב סנסייר (CENSIER) צמוד לכיכר אליה נשפך רחוב מופטארד המקסים.
חובה לשוקוהולים, LE CENSIER . צילום: שרון היינריך
הבוטיק של מרלטי משרה, מיד עם הכניסה אליו, הרגשה טובה. הדבר הראשון אותו קולטת העין הוא המגוון הרחב של הקינוחים המרהיבים, המונחים בויטרינה. במקביל, מקבל צוות חייכני ואדיב כל לקוח שנכנס. השילוב של תוצרת מיוחדת ומרתקת, חמימות אנושית ועיצוב מיוחד של המקום, מרגש מאוד.
קבלת פנים נעימה ומגוון גדול של קינוחים. צילום: שרון היינריך
המתחם של מרלטי בינוני בגודלו, אבל כמות המוצרים בו גדולה מאוד. תוכלו למצוא בויטרינה מגוון רחב מאוד של קינוחים אישיים, בצורות ובצבעים שלא תראו במקומות אחרים. בנוסף, תוכלו לרכוש במקום עוגות בחושות מיוחדות, מקרונים שנעשים במקום, ריבות בטעמים ייחודיים ושוקולדים שונים.
מרלטי לוקח את הפטיסרי הקלאסית ומעניק לה פרשנות אישית שלו. כך למשל, יצר הפטיסייר את אחד הקינוחים המיוחדים ביותר במקום, הלילי ואלי. הלילי הוא בעצם סאנט-אונורה (SAINT HONORE) קינוח צרפתי קלאסי המוקדש לפטרון של האופים, כשבמקום המילוי המקורי, משתמש מרלטי בקרם סיגליות. כך מתקבל קינוח קלאסי, בגוונים של סגול עדין ומראה ייחודי ביותר. הסיפור שמאחורי הקינוח מעניין לא פחות מהיצירה עצמה. את הקינוח רקח מרלטי לאשתו האהובה, לילי, שבבעלותה חנות פרחים ממש בקרבת הבוטיק של בעלה (ג', חובה לטעום).
קינוחים קלאסיים עם פרשנות אישית. צילום: שרון היינריך
חובבי השוקולד לא יוותרו על לה סנסייר (LE CENSIER) שקיבל את שמו של הרחוב בו שוכן הבוטיק של מרלטי. קשה להאמין, אבל התחתית של הקינוח המיוחד הזה עשויה מתערובת של פרלינה, פצפוצי אורז וסוכריות קופצות. מעל הבסיס הקראנצ'י והמפתיע, נח לו קנלה של שוקולד TAINORI 64%של ולרונה, שוקולד פירותי מאוד, העשוי מפולי קקאו המגיעים מהרפובליקה הדומינקנית. מדובר באחד מקינוחי השוקולד הטובים ביותר שטעמתי, חובה לכל חובב שוקולד מריר.
הלילי של מרלטי. צילום: שרון היינריך
אם אתם חובבי קינוחים בטעמי פירות, אל תוותרו על לה קריב (LE CARAIBE) קינוח של מוס שוקולד חלב וקרמו פסיפלורה, על מצע של בסיס קרוקנטי של פרלינה וקוקוס. טארט הלימון של מרלטי, נחשב לאחד הטובים בפריס, אם אתם חובבי הז'אנר נסו אותו. בעונת התאנים, מומלץ מאוד TARTE AUX FUIGESטארט התאנים, המשלב בסיס של בצק פריך עם פיסטוק, תאנים קלויות וקנלה חלק של קרם מסקרפונה עם וניל ממדגסקר.
51 rue Censier
פתוח שלישי עד שבת 10:00 עד 20:00
ראשון 10:00 עד 13:30
מטרו: תחנת Censier Daubenton
לבלוג של שרון היינריך- parischezsharon
http://parischezsharon.blogspot.co.il/2013/09/blog-post.html