עוגה זו תוכל להתאים לאנשים הרגישים לגלוטן ולאלו המעדיפים פשוט להימנע ממנו ועדיין ליהנות מהטעם. זו באמת עוגה נפלאה, בעיקר מפני שאין בה תחליפי קמח אלא היא עשויה על טהרת השוקולד והביצים. אמנם גם שומן אין בה, אבל לא הייתי משייכת אותה לקטגוריית עוגות הדיאטה.

 

מרכיבים לעוגה:

10 חלמונים מביצים מס' 1 או 2 (200 גרם)

¼ כוס סוכר (50 גרם)

10 חלבונים מביצים כנ"ל (300 גרם)

? כוס סוכר (65 גרם)

300 גרם שוקולד מריר איכותי

כפית אבקת קפה מגורען איכותי

2 כפות ליקר קפה או ליקר תפוזים

 

מרכיבים לקישוט:

100 גרם שוקולד מריר

שברי אגוזי לוז

שקף בגודל 4Aאו נייר אפייה

 

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד בבן מארי (סיר על סיר שבו מים רותחים. יש להקפיד שתחתית הסיר העליון לא תיגע במים) או במיקרוגל, ומערבבים עד קבלת נוזל חלק.

מסירים מהאש ומוסיפים את אבקת הקפה.

מקציפים את החלמונים עם ¼ כוס הסוכר, במהירות גבוהה, כ-8 דקות, עד קבלת קציפה תפוחה ובהירה.

מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים במהירות בינונית עד קבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הליקר.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם ? כוס הסוכר, במהירות בינונית, עד קבלת קצף יציב

מוסיפים את תערובת החלמונים והשוקולד לקצף החלבונים ומערבבים בעדינות, בעזרת מרית, בתנועות קיפול.

יוצקים ? מהתערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-°c180.

את התערובת שנותרה מאחסנים במקרר.

 

מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה כחצי שעה. צפוי שמרכז העוגה ישקע, וזה בסדר גמור

יוצקים את שליש התערובת שנותרה על העוגה המצוננת, מחליקים את פניה ומכניסים למקפיא לשעתיים

העוגה נשמרת היטב במקפיא עד חודשיים. כשעה לפני ההגשה יש להעבירה למקרר.

 

אופן ההגשה:

ממיסים את השוקולד המריר ומורחים אותו בשכבה דקה על נייר אפייה או על שקף.

מכניסים למקפיא לרבע שעה, מוציאים וחותכים לחתיכות לא סימטריות.

מציבים את פיסות השוקולד על העוגה ומקשטים בשברי אגוזי לוז.

 

מתכון מתוך ספרה החדש "אפרת מגישה" שרואה אור בהוצאת דני ספרים.