לא רק לצמחונים: רטטוי
כתוספת למנה או כארוחה בפני עצמה, רטטוי הוא פתרון נפלא לירקות ששוכבים במקרר. קבלו מתכון קליל שיכניס אתכם במהירות למטבח הצרפתי
הרבה אנשים ישר חושבים על עכברון חמוד למשמע השם רטטוי וישר איזה שנסון צרפתי מתנגן להם בראש ואם הם רק יעצמו את העינים, הם יוכלו גם לראות את מגדל אייפל מואר בלילה קריר של פריז לצד עגלה עם תנור פחמים עליו נקלים ערמונים וכמה דוכני פרחים להשלמת האוירה.
תודו שזה תיאור הרבה יותר רומנטי מאשר לפתוח את המקרר ולמצוא ערימת ירקות עייפים שרק מחכים למישהו שיגאל אותם מהקור והחושך ששוררים במקרר.
בדיוק בשביל הירקות הללו המציאו הצרפתים את הרטטיו (והאיטלקים בתורם את הקפונטה והרומנים את הגיבץ').
בתקופת השלת העודפים של החגים, הרטטוי יכולה להיות מנה בפני עצמה עם תוספת של אורז לבן או כתוספת חמה לכל ארוחה.
מצרכים (לשלוש – ארבע מנות):
- שני בצלים בינוניים
- שתי כרישות
- ארבעה קישואים או זוקיני
- שתי עגבניות
- פלפל אדום
- חמש – שש שיני שום
- פלפל שחור ומלח
- ארבע כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- לקלף את הבצלים והכרישה ולפרוס לרצועות בינוניות
- לפרוס את הקישואים או הזוקיני לטבעות בעובי חצי ס"מ.
- לחתוך את הפלפל והעגבניות לקוביות.
- לקלף את השום ולפרוסות לטבעות דקות
- לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן את הבצל והכרישה עד לריכוך ותחילת קירמול.
- להוסיף את השום ולערבב במשך שתי דקות.
- להוסיף את קישואים או הזוקיני ולטגן כחמש דקות עד לריכוך.
- להוסיף את הפלפל והעגבניות יחד עם פלפל ומלח ולערבב היטב.
- להמשיך לבשל על להבה נמוכה עוד כחמש עד עשר דקות עד שהירקות רכים.
- לתקן תיבול לפי הצורך.
בקרו בבלוג האוכל שלי
http://www.tals-cooking.com
ויש גם בלוג לתרמומיקס
http://www.tals-cooking.com/





React to WordPress