מתכון לעוגיות שוקולד מפתות וקלות במיוחד
כשתכינו את העוגיות הללו, אני ממליץ מראש להכפיל כמויות. אלו בדיוק העוגיות שיתאימו להביא בתור מתנה לאירוח לא מחייב או סתם כדי שיהיה מה לנשנש עם הקפה של הבוקר או של אחר הצהריים.
בנוסף, ילדים מתים על העוגיות האלו וחוץ מקצת לערבב את החומרים יחד, לא מדובר בהרבה עבודה להכין אותן. הדבר הכי חשוב במתכון הזה הוא לא לערבב יותר מידי את התערובת לאחר הוספת הקמח ולצנן את התערובת מספיק זמן לפני גלגול העוגיות.
מצרכים:
שוקולד מריר - 150 גרם
חמאה - 125 גרם
סוכר לבן - 50 גרם (רבע כוס)
סוכר חום - 50 גרם (רבע כוס)
אבקת קקאו - 4 כפות
ביצה - 1
תמצית וניל - כפית
קמח - 150 גרם (כוס ועוד 2 כפות)
אבקת סודה לשתיה - כפית
מלח - חצי כפית
שוקולד צ'יפס - 200 גרם (או שוקולד מריר קצוץ)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לטמפרטורה של מאה ושבעים מעלות.
2. בקערת המיקסר מקרימים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
3. מוסיפים מאה עשרים וחמישה גרם של שוקולד מומס ומערבבים היטב.
4. מוסיפים ביצה קרה ותמצית וניל ומערבבים היטב.
5. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת סודה לשתיה ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים את הקמח לתערובת החמאה והשוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
7. מוסיפים את השוקלד הקצוץ או השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
8. מצננים את התערובת כחצי שעה במקרר.
9. יוצרים כדורים קטנים ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה.
10. אופים בין שמונה לעשר דקות ומצננים על רשת צינון לפני איחסון העוגיות.
בקרו בבלוג האוכל שלי
מה יש לאכול בפייסבוק





React to WordPress