ארוחת גורמה: לשומרים על המשקל
לא פעם כשאני מזמינה אלי לארוחת ערב משפחתית, אני שומעת את המשפט הבא: "אבל אל תכיני דברים משמינים, אנחנו בדיאטה". מיד אני מתחילה להתלבט ולחטט בספרי הבישול בחיפושי אחר מתכונים מרשימים שגם יקלעו לטעם האורחים וגם לא יהרסו להם את הדיאטה, אלא להיפך. לצורך כך פניתי לזוהר רוקמן, טבחית וקונדיטורית בחסד ובמקצוע, שיודעת להפוך חומרי גלם למנות גורמה, גם במינימום או במעט קלוריות. הנה הצעה שלה לארוחה מנצחת.
מנה ראשונה :סלט שומר ואנדיב עם רימונים ואורוגולה.
הסלט מאד מרענן ומתפצפץ בפה ומכיל כמות נכבדה של ויטמינים (A, K ,C?) מינרלים וסיבים תזונתיים.
מרכיבים:
שני ראשי שומר בינוניים
שורש אנדיב אחד
חבילה אורוגולה/ רוקט
גרגרי רימון מרימון אחד
שקדים קלופים ,פרוסים וקלויים קלות במחבת (ללא שמן)
רוטב:
2 כפות לימון
כף רכז רימונים
כף דבש
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
ההתקנה:
חותכים דק את השומר והאנדיב, את עלי האורוגולה מנקים מהגבעולים כמה שאפשר ומשאירים שלמים. מערבבים הכל יחד. חשוב כמובן, לחתוך את הירקות כמה שיותר סמוך לארוחה ולערבב עם הרוטב חמש דקות לפני שמגישים כדי שיספגו כל הטעמים יחד אבל שהסלט לא יהפך לסמרטוט.
מנה עיקרית: דג בעשבי תיבול עם תפוחי אדמה מאודים בשום.
מרכיבים:
פילטים של דג או פרוסות במשקל 200 גר אם מדובר בלוקוס או סלמון
עשבי תיבול כמו : נענע למון גראס כוסברה או בזיליקום (תלוי לאיזה כיוון רוצים לקחת את זה )
שיני שום פרוסות
לימון פרוס לפרוסות דקות
מלח פלפל
שמן זית
ניירות אפיה חתוכים (לעטיפה) כמספר המנות
לוקחים חתיכת נייר, במרכזה מניחים מעלי התיבול, לוקחים חתיכת מעסים אותה עם מעט שמן זית, ממליחים מפלפלים ומניחים על נייר האפיה.
שמים שתי פרוסות לימון ועוד עשבי תיבול וסוגרים את הנייר כמו מתנה.
מניחים בתבנית הפוך (הסגירה למטה)
מכניסים לתנור לכ-15 דקות על חום של 180 מעלות
כשמוציאים הופכים שוב כדי לפתוח. כל אורח מקבל "מתנה" דג.
תפוחי אדמה:
שמן זית
7 תפוחי אדמה בינוניים (ל- 4 סועדים)
4 שיני שום
מים חמים
מלח פלפל ואפשר אגוז מוסקט
ההתקנה:
מקלפים ופורסים את התפוחים לעובי של חצי ס'מ ,כותשים את שיני השום
במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית (2 כפות) מסדרים שטוח את תפוחי האדמה
מורחים מעט שום ושוב שכבה של תפוחים ובין לביןשום ותבלינים
נותנים לתפוחי האדמה "להיטגן " קלות
מוסיפים את המים לכדי כיסוי מלא ואף לס"מ וחצי מעל,
מכסים במכסה מתאים ומנמיכים את האש.
מבשלים עד שכל המים מתאדים לגמרי ושומעים את תחתית המחבת בקולות חריכה (על החלקים "השרופים" רבים אח"כ).
כדאי להכין בסמוך לארוחה.
קינוח: פירות צלויים בדבש
פתרון מפתיע וטעים לקינוח. בוחרים פירות מוצלחים במו תאנים, אננס טרי, אפרסקים ואגסים.
שוטפים את הפירות והעגולים וחותכים לחצי. את האננס פורסים לפרוסות (טרי!)
מחממים מחבת גריל, מניחים את הפרוסות, מזלפים שורות דבש דקיקות, צולים עד שהפרי משנה צבע והופכים צד. מזלפים עוד קצת דבש עד שהפרי מתרכך ומשנה צבע.
מגישים עם קרם פרש או סורבה.





React to WordPress