כיצד לשפר את הזיכרון – גילוי נוסחאת הסוד
שלום
שמי טל שרב בן נתנאל ואני יועצת ארגונית ומנחת קבוצות.
בשנים האחרונות אני עוסקת בתחום שיפור הזיכרון.
גילתי שאנשים שמתקרבים לתחום הזיכרון הם אנשים אשר יש להם קשר אישי לתחום.
הסיבה שאני הגעתי לתחום ,נבע עקב אירוע מלחיץ במיוחד.
בצעירותי קמתי בבוקר וניסיתי להזכר איזה יום היום? ולא הצלחתי להזכר.
הסתכלתי מסביב אה כן את בעלי דווקא כן זיהיתי.
אבל מה עליי לעשות היום?
מי הם הלקוחות שאני אמורה לפגוש?
לא הצלחתי להזכר.
ארוע זה היה מלחיץ במיוחד.
פניתי אל הרופאה, אשר דיי מהר עלתה על הבעיה. כיצד אנשים עלולים לאבד את הזיכרון לטווח קצר?
עברתי בדיקות דם וגילו מחסור גדול של וויטמין B12.
ובמשך מספר חודשים היה עליי למלא את מצבור המחסן של ויטמין B12.
בעקבות אירוע זה , החלטתי לחקור את התחום עד אותו זמן רוב ההרצאות והסדנאות שהעברתי היו בתחומי מיומנויות התנהגותיות
ומאותו אירוע לקחתי על עצמי משימה והחלטתי, להתעמק בתחום ולחפש טכניקות וכלים לשיפור הזיכרון.
האם ניתן לאבד את הזיכרון לטווח קצר בכל גיל?
התשובה היא כמובן כן.
אבל הגילוי המפתיע עבורי היה עד כמה התזונה משפיעה על יכולת הזכירה שלנו.
ההשפעה שלה כל כך גדולה.
הזיכרון שלנו הנו תהליך המורכב משלושה שלבים - רכישה, אחסון ושליפה.
השלב הראשוני הנו שלב הרכישה - קליטת המידע.
שלב זה מושפע בין היתר גם מהתזונה אשר אנו אוכלים.
מזון בריא לשיפור הזיכרון וטיפוח המוח.
כיצד זה עובד?
אצטילכולין - כוכב העל של החומרים הכימיים המקשרים. (נוירוטרנסמיטורים).
האצטילכולין תפקידו להעביר את המחשבות והזיכרונות שלנו מהזיכרון טווח קצר אל הזיכרון טווח ארוך.
וחוקרים גילו מה היא הנוסחא שמאפשרת למוחנו להפיק חומר כימי מקשר זה.
אני מגלה לכם את סוד הנוסחא: לאכול מזונות המכילים את המרכיבים הבאים:
{ויטמיןB + ויטמין C + לציטין} = הפקת כוכב העל אצטילכולין
[לציטין יש בקקאו, בוטנים, חמאת בוטנים, כרובית, ביצה (חלמון).]
עכשיו שאתם יודעים עשו טובה לעצמכם ואכלו מאוזן.
מזון למוח בריא ? מזון לשיפור הזיכרון.
שלכם
טל שרב בן נתנאל





React to WordPress