בצק עלים: לא רק לעצלנים
בצק עלים הוא בצק מיוחד: הוא עשוי שכבות דקיקות של בצק שעולה ותופח לגובה, משאיר אוויר בין השכבות, מתפצפץ בפה ומשאיר פירורים שכיף לאסוף ולזלול. בצק עלים הוא המצאה גרמנית, או צרפתית, תלוי את מי שואלים, והיתרון הגדול שלו הוא ברב שימושיות שלו. ממאפים מלוחים, דרך קישים ופשטידות, עבור בפיצה ועד עוגיות ובסיס לקינוחים.
בצק עלים מורכב משני מרכיבים מרכזיים: קמח וחמאה (או מרגרינה, תלוי מי מכין ואיפה קונים) ועוד מרכיבי אפיה וממש לא צריך להכין אותו בבית, אפשר לקנות מוכן ואם הפשרתם אותו בזמן, תוכלו לעשות איתו נפלאות.
טיפים לשימוש בבצק עלים:
כשאופים בסיס לפשטידה, עוגיות או כל מנה על בסיס בצק עלים, כדאי להתחיל את האפייה של המנה בחמש דקות על 200 מעלות, ואז להוריד את החום ל-180 מעלות.
לפני שמוציאים את הבצק מהתנור, כדאי לבדוק את חלקו התחתון ולוודא שהוא מוכן.
לפני שמכניסים מאפה או כל מנה על בסיס בצק עלים לתנור, כדאי לעשות מעט חורים בבצק, כדי למנוע כיסי אוויר ובהתאם – בליטות.
מתכון למאפה בצק עלים עם תרד וגבינות
חבילת בצק עלים מופשר
למילוי:
2 חבילות תרד טרי / חצי קילו
בצל גדול מקולף וקצוץ
50 גרם חמאה אידוי
100 גרם גבינת פטה מגוררת גס
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס
ביצה
כף שומשום
כף צנוברים
מלח
פלפל שחור
חלמון ביצה למריחה
ההתקנה:
להכנת המילוי:
במחבת רחבה מאדים חמאה ומוסיפים את הבצל, מאדים עד שמתרכך ומוסיפים את התרד לשתי דקות, רק עד שהוא מתרכך ומשנה צבע, ממליחים ומפלפלים
מערבבים ומורידים מהאש
מסננים את התערובת ומעבירים לקערה
מוסיפים את הגבינות, צנוברים וביצה ומערבבים.
עוברים להתקנת המאפה:
שתי אופציות: מאפים אישיים משולשים או מאפה בצורת רולדה.
למאפים אישיים, פותחים את בצק העלים, מרדדים קלות וחותכים בעדינות לרבעים
מניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, מרטיבים באמצעות מעט מים את הקצוות של הבצק
וסוגרים פינה לפינה נגדית באלכסון, מהדקים יפה ובערת מזלג מחוררים קלות את הבצק העליון.
מורחים חלמון ביצה ומפזרים שומשום.
לרולדה, פשוט ומהיר יותר:
פותחים את הבצק ומרדדים קלות.
חותכים לרוחב באמצעו
לוקחים חתיכה אחת ופורסים לרוחב
מניחים מהמילוי לאורך הבצק ומגלגלים עד לסגירה לאורך.
מקפלים את הקצוות פנימה, מורחים מים ומהדקים היטב
מורחים ביצה ומפזרים שומשום
מניחים בתבנית אפיה על נייר אפיה וברווחים ראויים, ומכניסים לתנור לכחצי שעה על חום בינוני (180 מעלות)
הערה: את המילוי אפשר להחליף בתערובת פלפלים וגבינה, סלט ביצים, בשר טחון וכל דבר שעולה על דעתכם.
צילום: shutterstock
מתכון לפיצה
מרכיבים:
חבילה בצק עלים מופשר
חצי קופסת עגבניות מרוסקות (או למיטיבי לכת, חמש עגבניות קלופות ומרוסקות)
4 שיני שום כתושות
כפית אורגנו יבש
שתי טיפות טבסקו
חצי כפית סוכר חום
מלח
פלפל שחור
כוס גבינת מוצרלה מגוררת / פרמז'ן / גבינת עמק – לפי הטעם
תוספות: זיתים ירוקים או שחורים מגולענים, פטריות פרוסות, בצל פרוס, תירס מקופסה מסונן, נתחי אנשובי, פרוסות עגבניה, מקלות פלפל צבעוני ועוד.
התקנת הרוטב:
מחממים סיר קטן על אש בינונית, מפזרים סוכר ומחכים שימס
שופכים את רוטב העגבניות לסיר ומרתיחים
מוסיפים שום, טבסקו, מלח ופלפל
מערבבים ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות
מחממים תנור ל-200 מעלות
הרכבת הפיצה:
פורסים את בצק העלים על הנייר הנצמד ומרדדים קלות (מחלקים את הבצק לכמה חתיכות)
בעזרת מצקת יוצקים כף במרכז הבצק ועם גב המצקת מורחים את הרוטב על גבי הבצק, עד מרחק סנטימטר מהקצוות
מפזרים גבינה ועליה תוספות כיד המלך ואורגנו יבש (אפשר גם פלפל צ'ילי מיובש, אם אוהבים)
מכניסים לתנור לכ-20 דקות, עד שמזהיבה.
צילום: shutterstock





React to WordPress