יש אנשים שתקופת הסתיו משרה עליהם סימנים קלים של דיכאון: הימים מתקצרים, השמים אפורים, רוחות קרירות מנשבות בבוקר, עוד שמיכה דקה נדרשת בלילה והאסון הכי כבד - נגמרו פירות הקיץ. מצד שני, יש את האנשים שרק מתגעגעים לסתיו, לריח האוויר אחרי הגשם, לעלי השלכת שצובעים את המדרכות באדום בוער, לעשבים הנובטים בין המדרכות לכבישים וצובעים את הנוף בקצת ירוק, ריח הקלמנטינות שנישא באוויר, אבל הכי חשוב - אפשר להתחיל להכין מרקים והפעם לרגל פתיחת העונה - נכין מרק מקלחי תירס טרי (כן, אפשר גם מתירס קפוא או משומר).

 

 

מצרכים:

תירס - ארבע כוסות של גרעיני תירס

בצל - שני בצלים בינוניים

שום - 5 שיניים

חלב - חצי ליטר (אפשר להמיר במים או בציר עוף לשומרי כשרות)

ציר עוף - ליטר

פלפל שחור - כפית גדושה

מלח - כפית

לקישוט:

עירית - צרור

 

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל והשום במעט שמן צמחי (לא שמן זית) עד לריכוך הבצל.

להוסיף את התירס ולערבב היטב

להוסיף את החלב וציר העוף ולבשל עשרים דקות עד חצי שעה על סף רתיחה

לתבל בפלפל שחור ומלח

לטחון היטב במעבד מזון או בלנדר עד קבלת מרק חלק ככל הניתן

להגיש עם עירית קצוצה או עם חופן אטריות אורז שהושרו כמה דקות במים רותחים לריכוך.

 

 

בקרו בבלוג האוכל שלי
מה יש לאכול בפייסבוק