מי אשם באונס?
לפני הכל, אספר בקצרה ששמחתי לשמוע הבוקר שהמכתב הפתוח שלי לבנות ה-15 הפך לחלק מתכנית הלימודים לנערים ולנערות מכיתה ז' עד י"ב בכפר יונה, בזכותה של יועצת קידום מעמד האישה בעיר, דפנה אבן ליכוב. זאת בעוד מערכת החינוך מגלה קושי רב לייצר מערך לימודים ראוי שיאפשר עיבוד ודיון בריאים לגבי הנושא במסגרת שעות החינוך. אשריך, דפנה, שאת עושה אחרת וכולי תקווה שיש עוד מורות ומורים שבכל זאת יעשו על זה דיון, כי הפרשה הזו מקיפה את הילדים והילדות האלה מכל עבר, אז לפחות עדיף שתהיה הסברה כלשהי ולו מעטה שתעזור להם להתמודד.
אך שמחה זו, לצערי, הפכה חיש מהר לעצבים, כי המסר לא הגיע מספיק רחוק:
כפטריות אחרי הגשם, צצים פוסטים חזקים מאוד שמקבלים מאות שיתופים ולייקים, כמו זה שכאן- פוסט השופט את ההורים והילדים על כך שהם נכנעים לתכתיבי האופנה המחפצנת שהופכת את הילדות לדראג קווינ'ס בעל כורחן. כך גם התבטאויותיה של גלית גוטמן בתכנית הבוקר שהאשימו את ההורים על חוסר האחריות שלהם, עוררו תגובות רבות, למשל זו המוצלחת מאוד של אריאנה מלמד.
שמעתם כבר על אונס במקום העבודה? בבית? אונס של קשישה? של ילדים חרדים?
מתוך כל מעשי התקיפה המינית (ואני כוללת בתוך המונח הזה כרגע גם "בעילה אסורה בהסכמה"), שקורות וקרו לאורך כל השנים והדורות, כשנשים היו מגיל ינקות, דרך ילדות ועד קשישות, כשהן היו עירומות וגם כשהיו לבושות בסארי חסוד של אישה הודית דתייה, כשהן בבית, או ברחוב, או בתחנת האוטובוס, בשירות הצבאי שלהן על מדים ואפילו עם החבר שלהן לצדן- פתאום צץ סוג מסוים של מעשה מיני לא מקובל, שקורה כשהנפגעת היא קטינה, לבושה יותר מדי כמו אישה בוגרת, במועדון שיש בו סמים ואלכוהול ואלוהים רק יודע מי הביא אותה לשם, ויש שם הרבה גברים בוגרים ומבוגרים (והס מלהזכיר את הביטוי "מבוגר אחראי"). אז המעשה הזה הופך לתירוץ, לסיבה, לשעיר לעזאזל של כל סוגי התקיפות המיניות שקורות, ופתאום האצבע המאשימה מופנית, שוב, אל הנפגעות ועכשיו גם אל ההורים שלהן. אם קורה לילדה-נערה הזו משהו, זה רק כי היא לבושה כמו אישה ובאמת קשה לראות שהיא צעירה מדי, הרי היום ילדה בת 15 נראית כמו סבתא עם קמטים. מאוד קשה. מסכנים הגברים האלה, שיכורי המועדונים.
כמה אחוזים של המקרים האלה יש, מתוך כל סוגי המקרים? אני יכולה לנחש שיש אחוז מכובד. אבל עדיין זה לא מסביר לי מי אשם בזה שנערה חרדית, חסודה ותמימה שעבדה בחנות בגדים, הותקפה מינית יום יום על ידי הבוס שלה. זה לא מסביר לי מי האשם בזה שקשישה שהייתה בבית שלה, נאנסה על ידי הפורץ לביתה. זה לא מסביר לי איך חיילת נאנסה על ידי המפקד שלה וחיילים מהיחידה.
תסבירו לי אתם, תעשו אתם את האחד ועוד אחד. מי אשם?
לצערי הרב מעטים מבינים. אז אשתמש במילים בוטות וקצרות.
האשם היחידי במקרי תקיפה מינית, אונס, בעילה אסורה בהסכמה, מעשי סדום, פדופיליה, הטרדות מיניות הוא אחד:
גברים שלא מצליחים לשלוט בזין שלהם ובמעשיהם.
מומלץ לשנות את הפוקוס. עכשיו זו תהיה הזדמנות מצוינת.
והזדמנות בשבילי להצדיע לגברים אמיתיים, חזקים, ג'נטלמנים, שהקימו ארגון הקורא לגברים להיות פעילים בעצמם למניעת אלימות פיזית ומינית כלפי נשים, שמם אסל"י וזה העמוד שלהם בפייסבוק. הלוואי שיצטרפו אליהם גברים רבים.
בתמונה: שתי נשים שלא "מבקשות את זה"





React to WordPress