פוקצ'ה ביתית – ריח של מאפיה בבית
מי מאיתנו לא אוהב לחמים? כאחת שנחשבת למכורה, במיוחד ללחמים שמחביאים בתוכם הפתעות. התחושה הזו של לבצוע לחם בלי לדעת מה ממתין לנו בתוכו -היא חוויה מופלאה ולכן כשאני מארחת ואין לי כוח להכין יותר מידי אני משתמשת בטריק הזה וההתלהבות גדולה
חומרים:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
(650 מ"ל) מים רגילים
2 כפות דבש
1/3 כוס שמן זית
תוספות מומלצות לפוקצה:
עגבניות שרי
זיתים שחורים ללא גרעינים
רוזמרין
מלח גס
בצל מטוגן
גבינת מוצרלה
צילום: shutterstock
שלבי ההכנה:
לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה
משמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית.
מחלקים את הבצק למספר הפוקצות הרצוי (2 גדולות או 4 קטנות)
מותחים ומעצבים את הבצק בנייר אפיה (רצוי ביידים)
יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות.
מפזרים את התוספות (מי שאוהב פוקצה עשירה מומלץ לשים הרבה תוספות)
יוצקים שמן זית בנדיבות (תלוי בגודל הפוקצה) בסביבות 1/4-1/3 כוס
מפזרים מלח גס
מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.





React to WordPress