לא רק לצמחונים: שומר ביין לבן
כדי שתצא לכם מנה מעולה, כדאי לקחת שומר טרי ככל האפשר, ללא כתמים על העלים, ללא מכות. השומר המתקתק והמתורבת מגיב היטב לחום ולטעמים שמקיפים אותו. בגרסתו כאן הוא מקבל חיזוק מיין לבן וממיץ לימון טרי שמעשירים אותו בחמצמצות פריכה. להגיש כשהוא חם וטעים
חומרים:
5 ראשי שומר טריים
כוס יין לבן
3 כפות שמן זית איכותי
מלח, פלפל
חומץ בלסמי מצומצם
מיץ מחצי לימון
הכנה:
פורסים את השומר לפרוסות עבותמשרים ביין, מלח ופלפל למשך שעה.
מסדרים את פרוסות השומר בתבנית אפיה. מזליפים טיפות שמן זית על ראשי השומר. אופים בחום של 200 מעלות עד להשחמה. מסדרים בצלחת שטוחה, מזלפים חומץ בלסמי ולימון ומגישים.
צילום: shutterstock
המתכון מתוך הבראנצ' של מסעדת 'בית וקיט' בקיבוץ לוחמי הגטאות





React to WordPress