נזיד זנב שור וגרגרי חומוס
הרכיבים:
מעט חוטי זעפרן
1 כפית שטוחה מלח גס
¼ כפית פלפל שחור גרוס
4 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
¼ כוס יין אדום
3-2 גבעולי סלרי חצויים
1 כרישה חתוכה גס
3-4 בצלים קטנים קלופים
זנב שור חתוך לנתחים
3 כפות שמן זית
צרור עשבים:
2 ענפי פטרוזיה
2 ענפי כוסברה
2 ענפי שמיר
1 ענף טימין
1 ענף רוזמרין
4 כוסות גרגרי חומוס מושרים במים
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
2 כפות עלי סלרי קצוצים
2 כפות עלי שמיר קצוצים
צילום: אפיק גבאי
אופן ההכנה:
מבשלים את נתחי זנב השור במים רותחים במשך כ-20 דקות. מסירים מן האש, שוטפים ומניחים במסננת כ-10 דקות. מטגנים במעט שמן זית, מוסיפים בצל, כרישה, גזר וסלרי ומערבבים היטב. מטגנים עד השחמה ומוסיפים יין, פלפל אנגלי, עלי דפנה, פלפל שחור גרוס, מלח וזעפרן.
ממלאים את הסיר במים כדי שלשה רבעים מגובהו, מוסיפים את צרור עשבי התיבול ואחר כך את גרגרי החומוס שהושרו במים ומבשלים על אש גבוהה כשעה. אחר כך מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-4 שעות. לקראת סוף הבישול מוסיפים עלים טריים קצוצים: פטרוזיליה, סלרי ושמיר.
צילום: shutterstock
* מסעדת הפופ-אפ של ארז קומרובסקי ותהיה פתוחה בין התאריכים - 8-9.1.14 בסטודיו קרינה בכפר אז"ר





React to WordPress