הרכיבים:

למרנג:

4 חלבונים

200 גרם סוכר

2 שקיות סוכר וניל

 

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל

1 שקית אבקת פודינג וניל

150 גרם סוכר

 

לרוטב:

20 תותים חתוכים

1/2 כוס מים חמים

1/2 כוס סוכר - 100 גרם

 

אופן ההכנה: 

הכנת המרנג:

מחממים תנור ל 90 מעלות.

במיקסר נקי לחלוטין ויבש מקציפים חלבונים כדקה במהירות גבוהה.

מוסיפים בהדרגה סוכר וסוכר וניל וממשיכים להקציף במהירות בינונית כ-10-15 דק, עד שמתקבל מרנג יציב

 

הכנת רוטב התותים:

בזמן ההקצפה, מכינים רוטב תותים. מערבבים מים עם סוכר עד שהוא נמס ומצננים.

מוסיפים את חתיכות התותים פנימה ומערבבים היטב.

מכניסים למקרר.

 

חוזרים לקצף - מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים  על תבנית עם נייר אפייה קעריות בינוניות, מכניסים לתנור 90 מעלות כשעתיים וחצי.

מוציאים מהתנור ומצננים.

 

הכנת הקרם:

בזמן שהקעריות מרנג מתייבשות, מכינים את הקרם.

מקציפים את השמנת מתוקה עם האבקת פודינג. בקצב איטי מוסיפים את הסוכר.(הקרם צריך להיות יציב וקשה)

מעבירים לשרוול זילוף, ומתחילים לזלף לקעריות בצורה עגולה כלפי מעלה.

מכניסים למקרר.

לפני ההגשה מוסיפים את התותים עם מעט רוטב 

בתאבון..

 

טיפ: מי שרוצה ואוהב לגוון ניתן להשתמש בפודינג שוקולד או ריבת חלב.

 

צילום: shutterstock