החיפוש אחרי משקל היעד הוא אינסופי, כזה שיימשך לעד, ככל הנראה. הנה הצצה לכמה דיאטות מסוכנות ומוזרות שנחשפנו אליהם השנה:

 

דיאטת מזון תינוקות שקיבלה פרסום בעקבות נבחרת כוכבות קולנוע אשר עשו בה שימוש, כמו גווינת' פאלטרו, קיית הדסון ועוד. על פי כללי הדיאטה יש לאכול 14 צנצנות מזון לתינוקות ליום ולקנח בארוחת ערב אמיתית.

 

עוד דיאטה שהפכה ללהיט בקרב דוגמניות וצעירות בעולם היא דיאטת צמר גפן - הדוגמנית בריה מרפי, בתו של הקומיקאי אדי מרפי, אישרה בראיון כי התוודתה כי דוגמניות רבות בולעות כדורי צמר גפן שטבולים במיץ פירות ומעניקים להם תחושת שובע. כך נמנעים מצריכת קלוריות ויורדים מהר במשקל או שומרים על תת המשקל שכבר קיים. אם חושבים על זה, זו בעצם שיטה משוכללת יותר של הרעבה עצמית אבל עם בונוס – זוכים לתחושת שובע.

 

אבל לא כל הדיאטות הן קיצוניות ולא בריאות, הנה הצצה לדיאטות שיכבשו אותנו בשנה הקרובה:

1. דיאטת צמחונות גמישה 

שילוב של שתי מילים: גמישות וצמחונות. הרעיון הוא 'לעגל פינות', כלומר, אם יש לך קרייבינג להמבורגר – בדיאטה הזו אתה יכול להרשות לעצמך. התפריט מבוסס על 5 אבות מזון: חלבון (בעיקר טופו, שעועית, עדשים וכו'), מוצרי חלב, פירות וירקות , דגנים מלאים, סוכר ותבלינים. החלוקה של הקלוריות היא כזו: 300 קלוריות לארוחת בוקר, 400 לארוחת צהריים  500 לארוחת ערב, בתוספת שני חטיפי קלוריות – כל אחד 150 קלוריות.

 

יתרונות: שמה של הדיאטה מדבר בעד עצמו - היא גמישה ומתאימה לאנשים שדבקים ברעיון מסוים, אבל מתקשים אבל לא אוהבים שיש יותר מדי כללים נוקשים.

 

2. דיאטת אקו-אטקינס

עקרונות הדיאטה דומים לאלה שבדיאטת אטקינס, כי גם דיאטה זו דלה בפחמימות. במקום בשר אדום, גבינות שמנות, חמאה וביצים נוסח אטקינס, מציעה האקו-אטקינס תחליפים מן הצומח: מזונות העשויים מסויה, גלוטן, אגוזים, קטניות כמו חומוס, עדשים ושעועית וגם שומנים בריאים כמו אבוקדו ושמן קנולה.

 

יתרונות: זו דיאטה שהרבה יותר טובה ללב מאשר דיאטת אטקינס המסורתית (כי היא יחסית דלה בכולסטרול). לעומת זאת, היא נחשבת לקשה יותר כי היא מגבילה מאוד – אסורה אכילת בשר אדום או פחמימות כמו לחם לבן. אם יש לך קרייבינג לאיזה מאפה- את בבעיה.

 

3. דיאטת מזון נא

הדיאטה מבוססת על אכילת מזון נא, שלא בושל, עובד, חומם במיקרו, עבר עיבוד גנטי או נחשף לחומרי הדברה, או חומם מעבר לטמפרטורה של 115 מעלות. התאוריה שעומדת מאחורי הדיאטה היא שבישול הורג את רוב הוויטמינים ולכן אכילת המזון בצורתו הבסיסית הופכת אותו ליותר מזין. רוב האנשים שאימצו את הדיאטה הזו הם טבעונים, אבל חלקם צורכים מוצרי גלם מן החי כמו: דגים נאים, גבינה שעשויה מחלב גולמי וחלקים מסוימים של בשר נא.

 

יתרונות: זו דיאטה טרנדית, כזו שמתחברת לעקרונות של שמירה על כדור הארץ ואיכות הסביבה, וחסידיה טוענים שהם מרגישים קלילים בזכותה. היא אמנם הופכת לפופולרית באזורים עירוניים, אבל עדיין נחשבת למורכבת מבחינת זמן הכנת המזון נגישות למזון נא והוצאות כלכליות.

 

4. הווליומטריה

רוצים לאכול ללא הפסקה ולהישאר רזים? המפתחת של השיטה היא ברברה רולס, פרופסור לתזונה באוניברסיטת פנסילבניה ולטענתה רוב הדיאטות נכשלות כי אנשים מסתובבים בתחושת רעב מתמדת. הפתרון: לאכול יותר ועל פי גישתה אנחנו יכולים להגיע לתחושת שובע גם כשצריכת הקלוריות קטנה יותר. חשוב לוודא שהתפריט מורכב ממזונות דלי שומן, עתירים בסיבים תזונתיים ועתירי נוזלים.

 

יתרונות: אין תחושת רעב כי מותר לאכול את אותה כמות של מזון. יותר מכך, היא לא מגבילה או אוסרת אכילת קבוצות מזון מסוימות.